Uleiul de cocos este ingredientul minune care în ultimii ani este nelipsit din multe bucătării. Acesta este alcătuit din grăsimi saturate, la fel ca și untul sau uleiul de palmier. Ne dăm seama de acest lucru și prin prisma faptului că este solid la temperatura camerei. În general, grăsimile saturate sunt solide la temperatura camerei și devin lichide odată ce sunt încălzite.
În trecut se recomanda să nu fie folosit des la gătit, tocmai din cauza acestor grăsimi saturate pe care le conține. Aceasta până ce mai multe studii au arătat faptul că oamenii care consumă des ulei de cocos au o stare de sănătate foarte bună. S-a dovedit astfel de-a lungul timpului că includerea uleiul de cocos în alimentație îți aduce beneficii importante, pentru care merită să îl consumi zilnic. Toate dovedite prin studii.
Vitamina D face parte din categoria vitaminelor liposolubile si este totodata si hormon, deoarece in conditii adecvate are loc sinteza in organism in timpul expunerii la soare, iar necesarul din alimente apare doar atunci cand nu exista suficienta expunere la lumina. Actioneaza ca si hormon steroidian.
Provine din dehidrocolesterol si ergosterol. Dehidrocolesterolul este un sterol de origine animala care sub influenta radiatiilor UV se transforma in colecalciferol, denumit si vitamina D3. Ergosterolul provine din plante si formeaza, tot sub influenta radiatiilor UV, ergocalciferolul sau vitamina D2. Cele doua, D3 si D2 au aceeasi activitate vitaminica.
Necesar