Îmi place la nebunie budinca de chia pentru că e foarte gustoasă, sănătoasă și rapidă. De data asta a ieșit următoarea "rețetă". E atât de simplă încât nici nu știu dacă se poate numi rețetă.
Însă cu siguranță merită încercată. Și apoi reîncercată.
Cu toții știm că vitamina A se găsește din plin în alimentele de origine animală cum sunt ouăle, brânzeturile, ficatul. Dar cum rămâne cu cele vegetale?
Ei, bine, vegetalele nu conțin vitamina A în adevăratul sens al cuvântului. Însă pot conține provitamina A. Sunt așa numiții carotenoizi, adică substanțe ce în organism trec printr-o serie de reacții din care rezultă vitamina A propriu-zisă.
Cel mai important carotenoid este beta-carotenul.
Aportul de carotenoizi și de vitamina A este important deoarece îți menține pielea tânără și frumoasă, îmbunătățește vederea și apără organismul împotriva stresului oxidativ.