Am început prin a curăța de coajă dovleacul. Norocoasa de mine, îl primisem din grădina bunicii și era curațat de semințe. În cazul în care trebuie să cureți semințele, cu ajutorul unei linguri ar trebui să meargă destul de bine.
Am tăiat dovleacul cubulețe nu prea mari.
Separat am curățat și tăiat o ceapă, alături de 1 cățel de usturoi. Pe acestea le-am pus la călit împreună cu untul.
După ce ceapa și usturoiul au fost bine călite, am adăugat cubulețele de dovleac, aprox 500ml de apă, sare și piper. Am mai completat pe parcurs cu 250 ml apă. Se poate pune în funcție de consistența pe care dorești să o obții. Le-am lăsat la foc mic pentru aprox 50 de minute, până ce dovleacul a fost bine fiert.
Cu câteva minute înainte de a lua supa de pe foc, am tăiat cubulețe baconul (dacă aveți kaiser de casă, ar fi ideal) și l-am călit puțin în tigaie, fără nimic adăugat.
Am luat supa de pe foc și am pasat-o cu ajutorul unui mixer vertical. Se poate folosi și un blender. Am adăugat și smântâna lichidă și am mai completat cu puțină sare și piper, după gust.
Am păstrat o linguriță de smântână pentru decor și am pus deasupra puțin kaiser.