Supa – cremă de conopidă
Supă cremă delicioasă de conopidă, gătită în stilul low-carb.
Portii Timp de preparare
2porții 10minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
2porții 10minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
Pentru decor
  • 10g semințe de cânepă(o linguriță)
Etape
  1. Primul lucru pe care îl avem de făcut este de curățat și tăiat ceapa, pe urmă pusă la călit într-o cratiță la foc foarte mic, împreună cu untul și un praf de sare. Între timp conopida se spală și se rupe bucăți.
  2. Atunci când ceapa s-a înmuiat, fără să apuce să își schimbe culoarea, se pune conopida și supa de pui (sau apă), cât să acopere conopida. Se completează cu sare, daca este nevoie, tinând cont de faptul că și supa de pui (cel mai probabil) a fost sărată. Se lasă în continuare la foc mic pentru aproximativ 30 de minute, sau până ce conopida este fiartă.
  3. Luăm conținutul de pe foc și îl mixăm într-un blender. Se adaugă și smântâna și se mixează din nou până ce rezultă o cremă fină. Din ingredientele acestea mi-au ieșit 2 porții sățioase.
  4. Am presărat semințe de cânepă deasupra și a fost gata de servire. Poftă bună!
Notitele retetei

Informații nutriționale (pentru 1 porție):

  • energie: 400 kcal
  • carbohidrați net: 12g
  • grăsimi: 31g
  • proteine: 12g
Trimite unui prieten