Conopida cu branza la cuptor dupa reteta lui Jamie Oliver – adaptata la keto
Conopidă cu sos de broccoli și brânză cheddar gătită la cuptor, folosind ingrediente permise în dieta keto/low-carb.
Portii Timp de preparare
6porții 20minute
Timp de gatire
1oră
Portii Timp de preparare
6porții 20minute
Timp de gatire
1oră
Ingrediente
Pentru sos
Etape
Pentru sos
  1. Se pune untul într-o tigaie încinsă, împreună cu usturoiul mărunțit. Înainte ca usturoiul să își schimbe culoarea adăugăm smântână, broccoli tăiat bucățele și sare după gust. Lasăm la foc mediu și amestecăm din când în când, pentru aproximativ 10 minute sau până ce broccoli este bine făcut. Pe urmă îl luăm de pe foc și mixăm conținutul într-un blender, pentru a obține un sos cremos.
  1. Așezăm conopida, spălată și tăiată în bucăți, într-un vas potrivit.
  2. Turnăm sosul de broccoli peste conopidă, pe urmă adăugăm brânza cheddar răzuită și fulgii de migdale.
  3. Am lasat-o la cuptor la foc mediu pentru o oră. Se potrivește foarte bine ca și garnitură sau se poate servi singură, atunci când dorim un preparat mai ușor și cu puține calorii. Poftă bună!
Notitele retetei

Informații nutriționale pentru o porție

  • energie: 235 kcal
  • carbohidrați net: 8 g
  • grăsime: 19 g
  • proteine: 7 g
Trimite unui prieten