Articole și noutăți

Trebuie să recunosc că de când am adoptat stilul de viață low-carb viața mea s-a schimbat în bine. Mănânc mai sănătos, dar sunt și mult mai organizată. Inclusiv la capitolul financiar. Pentru că am fost nevoită să caut soluții pentru a reuși să mănânc sanatos, fără să cresc cheltuielile lunare. Și spre surpriza mea, am reușit. Asta în timp ce nivelul meu de energie a crescut vizibil. Așadar, iată câteva ponturi care mi-au fost de ajutor și pe care le pun în aplicare și acum.

Ascultă-ți corpul și găsește alimentația care îți face cu adevărat bine. Găsește-ți echilibrul. Ceea ce este mai dificil este să ne dăm seama ce tip de alimente ne sunt cele mai benefice, care ne dau energie și ne fac să ne simțim bine în timp ce...

Să mănânci câteva pătrățele de ciocolată sau un desert din când în când nu înseamnă automat că te vei îngrășa sau că ești suspect de diabet. Însă problema cu zahărul din zilele noastre este că este adăugat în tot mai multe alimente, chiar și în acelea care nu au gust dulce. De aceea este indicat să citim eticheta produselor, pentru a ști exact ce mâncăm și să nu ajungem să consumăm prea mult zahăr deoarece în exces nu este deloc sănătos. Consumul maxim recomandat de zahăr, este estimat la 6 lingurițe pe zi (25 g) pentru adulți și 3  (12 g)pentru copii. Iar în condițiile acestea nu este deloc greu să depășim limita maximă recomandată pe zi. Am "inspectat" niște cămări și frigidere și iată ce am găsit.
Prin toate procesele normale pe care corpul nostru le duce la bun sfârșit, cum ar fi alergatul sau digestia unei mese, se produc radicali liberi. Acești co-produși pot să deterioreze țesuturile și celulele organismului, fapt ce poate duce la îmbătrânirea pielii, probleme de vedere, dureri la nivelul articulațiilor sau chiar boli grave precum cele cardiovasculare, neurodegenerative sau cancere. O cantitate mică de radicali liberi se produc zilnic în corp, așa cum spuneam mai sus, în timpul activităților de zi cu zi. Însă acești radicali liberi de regulă nu apucă să facă rău, deoarece sunt neutralizați de către antioxidanți. Pe unii antioxidanți îi fabrică corpul tău, iar pe alții i-ai adus chiar tu prin alegeri alimentare corecte. Așadar, antioxidanții din alimente îți protejează corpul de efectele nocive ale radicalilor liberi. Și există unele alimente care sunt extrem de bogate în antioxidanți, pe care ar fi recomandat să le incluzi în alimentația ta.
Cu toții ne dorim ca atunci când ne uităm în oglindă sa vedem un zâmbet frumos și sănătos. În timp ce aceste lucruri depind de mai mulți factori, precum o igienă orală corectă, mostenirea de la părinți ș vizitele regulate la stomatolog și alimentația poate să influențeze, în mod pozitiv sau negativ. Iată câteva alimente care te pot ajuta să îți menții dinții sănătoși și departe de probleme precum cariile sau respirația urât mirositoare.
Vorbim des despre calorii. Pe fiecare etichetă alimentară putem vedea câte calorii conține acel aliment. Deseori ni se spune câte calorii putem arde dacă alergăm 5 km sau facem un anumit exercițiu. Și nu trebuie să fi studiat nutriția ca să poți sfătui pe cineva cu prea multe kg să mănânce mai puține calorii.

Dar ce sunt de fapt aceste calorii? Și de câte avem de fapt nevoie?

Ce este Indicele Glicemic?

Indicele glicemic măsoară capacitatea carbohidraților de a crește glicemia. Cu alte cuvinte, cât de mare este impactul asupra nivelului de zahăr din sânge, a unui anumit aliment pe care tocmai l-ai consumat.

Cauți meniuri keto? Apasă aici.