Articole și noutăți

Îmi place la nebunie budinca de chia pentru că e foarte gustoasă, sănătoasă și rapidă. De data asta a ieșit următoarea "rețetă". E atât de simplă încât nici nu știu dacă se poate numi rețetă. Însă cu siguranță merită încercată. Și apoi reîncercată.
A spus cineva scorțișoară? :)

Știați că există 2 tipuri, scorțișoara Ceylon și scorțișoara Cassia

Dacă ai fost curios să verifici de unde provine scorțișoara pe care o cumperi, cu siguranță ai observat un lucru interesant. Și anume că există 2 mari varietăți de scorțișoară, una chinezească și una din Sri Lanka.

Ingrediente: -roșii, ardei roșu, ton în ulei, pătrunjel și o feliuță de lămâie Această salată este perfectă pentru o zi răcoroasă de vară. Tonul este alcătuit aproape în întregime din proteine și apă, este sațios și îți dă energie. Pătrunjelul este una dintre cele mai bune surse...

Uleiul de cocos este ingredientul minune care în ultimii ani este nelipsit din multe bucătării. Acesta este alcătuit din grăsimi saturate, la fel ca și untul sau uleiul de palmier. Ne dăm seama de acest lucru și prin prisma faptului că este solid la temperatura camerei. În general, grăsimile saturate sunt solide la temperatura camerei și devin lichide odată ce sunt încălzite. În trecut se recomanda să nu fie folosit des la gătit, tocmai din cauza acestor grăsimi saturate pe care le conține. Aceasta până ce mai multe studii au arătat faptul că oamenii care consumă des ulei de cocos au o stare de sănătate foarte bună. S-a dovedit astfel de-a lungul timpului că includerea uleiul de cocos în alimentație îți aduce beneficii importante, pentru care merită să îl consumi zilnic. Toate dovedite prin studii.
Ai încercat cartoful dulce? Este o legumă de culoare portocalie, cu gust dulce. Îi putem găti exact ca și pe cartofii obișnuiți (ca și garnitură) și sunt incredibil de gustoși și de hrănitori. Doar că spre deosebire de cartofii albi, aceștia sunt puțin mai sănătoși. Să vedem ce proprietăți nutriționale ne oferă și de ce merită introduși în alimentația noastră.
Săptămâna aceasta am avut ocazia (și norocul) de a-l întâlni pe domnul Cercet. Dr. Horațiu Albu în cadrul unui curs de Intervenții Nutriționale Ortomoleculare. Dânsul este Președintele Societății Române de Medicină Ortomoleculară. O inițiativă admirabilă din partea UMF Cluj-Napoca, de a ne oferi șansa de a afla mai multe despre acest subiect incintant și relativ nou, iar noi, masteranzii am fost mai mult decât încântați. Pe mine m-a cucerit și am de gând să studiez pe această temă și să împărtășesc cu voi lucrurile interesante.
Cu siguranță ai auzit despre semințele de in. Au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Și pe bună dreptate. Într-o cantitate mică de semințe de in se găsesc o grămadă de nutrienți benefici. Haideți să vedem ce este atât de special la aceste semințe.

Dragii mei, am decis că este timpul potrivit pentru un concurs. Va fi primul concurs organizat aici pe Nutriblog și sunt sigură că va fi pe placul vostru. Pentru că articolul despre ceaiul verde și negru este unul dintre cele mai citite de către voi am...