Primul lucru pe care l-am făcut a fost să pun pe foc o cratiță cu apă la încălzit, aprox 1L și un pic. Se poate folosi și supă de legume sau de carne, dacă aveți la îndemână. Pentru că m-am hotărât la ora 10 seara că am prea multă salată proaspăt culeasă, am folosit varianta cu apă. Totuși, gustul a fost minunat.
Într-o crătiță am călit baconul tăiat felii, cu o linguriță de ulei de cocos. Când baconul a fost aproape bine călit, am adăugat și usturoiul și am mai lăsat 1-2 minute.
Într-un bol am amestecat smântâna cu un ou întreg și cu 3 linguri din apa încălzită. Restul de apă am pus-o în oală peste bacon. Am turnat și amestecul de smântână cu ou în oală și am lăsat să fiarbă pentru 10 minute.
Între timp am tăiat mărarul mărunt și am rupt salata verde în bucăți. Am adăugat mărarul și salata verde în oală și am mai lăsat 3 minute la foc, până să dea într-un clocot și am luat de pe foc. Cu cât este mai crudă salata verde, cu atât ar trebui fiartă mai puțin.
Se lasă 10 minute la răcit și apoi se poate servi. Poftă bună!
Notitele retetei
O porție de supă de salată verde după rețeta asta are doar 3g de carbohidrați net.
Carbohidrați net = carbohidrați total minus fibre.
Informatii nutritionale
Supă de salată verde
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 430Calorii din grasimi: 360
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 40g62%
Total carbohidrati: 3.6g1%
Fibre alimentare: 0.5g2%
Proteina: 13g26%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.