Shakshuka [low-carb/keto]
Shakshuka – ouă poșate în sos de roșii, specialitate nord-africană și evreiască.
Portii Timp de preparare
2porții 10minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
2porții 10minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
Etape
  1. Am început prin a tăia roșiile. Am avut roșii cherry mici, așa că le-am tăiat pur si simplu în jumătate.
  2. Apoi am tăiat fâșii și ardeiul. Aveți grijă să îi tăiați în fâșii mici. Eu l-am tăiat mai mare, însă nu s-a plâns nimeni, în afară de mine (pentru aspect, nu pentru gust).
  3. Într-o tigaie încinsă punem o lingură de ulei de cocos pentru gătit (cel dezodorizat, fără gust de cocos) și punem roșiile și ardeiul la călit. Adăugăm și usturoiul tăiat mărunt și condimentele.
  4. Lăsăm la foc pentru aprox 10-15 minute, până se călesc bine legumele și se formează un sos. Dacă e nevoie, adăugăm apă pe parcurs si amestecăm periodic până scade.
  5. Când legumele s-au călit, luăm tigaia de pe foc. Facem 4 adâncituri, în care vom pune fiecare ouă. Se pare că 2 gălbenușuri mi s-au răzvrătit. 🙂
  6. Punem tigaia la cuptor pentru a găti și ouăle, 180 de grade pentru 5 minute. Sfatul meu este să nu gătiți ouăle prea tare, pentru ca gălbenușurile să rămână moi.
  7. Se servește caldă, cu pâine keto rapidă. Poftă bună!
Notitele retetei

O porție de Shakshuka după rețeta asta are doar 10g de carbohidrați net.

Carbohidrați net = carbohidrați total minus fibre.

Informatii nutritionale
Shakshuka [low-carb/keto]
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 218 Calorii din grasimi: 110
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 12.2g 19%
Total carbohidrati: 12.9g 4%
Fibre alimentare: 3.2g 13%
Proteina: 15g 30%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Trimite unui prieten