Salată de ciuperci cu maioneză
Portii
6persoane
Portii
6persoane
Ingrediente
  • 500 g ciuperci champignon
  • 400g piept de pui
  • 300 g castraveți murați
  • 200g iaurt grecesc(10% grăsime)
  • 150g maioneză de casă
  • pătrunjelproaspăt tăiat
  • 1cățel usturoi
  • sare de mare
  • piper negru
pentru maioneză
Etape
  1. Spălăm bine ciupercile și le punem la fiert în apă cu sare, pentru aproximativ 10 minute.
  2. Carnea de pui se pune și ea la fiert în apă cu puțină sare. Cea din comerț ar trebui să fie gata în aproximativ 20 de minute. Eu am folosit carne de pui de casă și a avut nevoie să fiarbă 30 de minute.
  3. După ce au fiert ciupercile și carnea, le tăiem pe rând cubulețe (mai mici sau mai mari, după cum preferi). Tăiem și castraveții murați și îî punem împreună cu carnea și ciupercile într-un bol mai mare pentru a le putea amesteca bine.
  4. Din gălbenușul de ou, muștarul și uleiul de măsline, preparăm aproximativ 200 g de maioneză. Încearcă să prepari o cantitate potrivită de maioneză și ține cont și de cantitatea de iaurt de grecesc, pentru că la final să nu fie prea mult sos.
  5. După ce este gata, amestecăm maioneza cu iaurtul grecesc și pe urmă cu restul ingredientelor pe care le-am tăiat cubulețe.
  6. Adăugăm și usturoiul și pătrunjelul, tăiate mărunt. Punem sare și piper după gust și este gata de servire.
Notitele retetei

Informații nutriționale (pentru o porție)

  • energie: 388 kcal
  • glucide: 6 g
  • grăsimi: 32 g
  • proteine: 19 g

 

Trimite unui prieten