Salată caldă de ficăței
Portii Timp de preparare
3porții 15minute
Portii Timp de preparare
3porții 15minute
Ingrediente
  • 450g ficăței de pui
  • 1 ceapă(100g)
  • 500g ciuperci champignon
  • 100g roșii cherry
  • pătrunjelverde
  • busuiocverde
  • 150g salată verdesau altă verdeață
  • 2linguri ulei de cocos pentru gătit
  • sare de mare
  • piper negru
Etape
  1. Se curăță ficățeii și se taie membranele care îi leagă. Pe urmă pregătim restul ingredientelor. Ceapa o tăiem julien, tocăm verdețurile (doar pătrunjelul și busuiocul, salata verde o rupem în bucăți măricele). Roșiile cherry se taie jumătăți.
  2. Ciupercile se curăță doar cu un prosop uscat (nu este indicat să le spălați deoarece absorb multă apă și nu vor mai avea gust bun). După ce le-am curățat bine, păstrăm doar pălăria și tăiem ciupercile în 4.
  3. Într-o tigaie încinsă cu ulei de cocos, punem ficățeii la călit. Adăugăm sare și piper. Atunci când încep să se rumenească ficățeii, e momentul perfect pentru a adăuga ciupercile. Ele vor absorbi grăsimea aflată în plus în tigaie.
  4. Se adaugă și ceapa și apoi când este aproape rumenită, înainte de a lua de pe foc adăugăm și roșiile cherry și verdeața tocată. Acum e momentul să completăm cu sare și piper, asta dacă este nevoie.
  5. Înainte de servire, pe o farfurie se face un pat de salată verde sau ce verdeață proaspătă aveți acasă, iar deasupra asezăm ficățeii rumeniți și se servește imediat. Poftă bună!
Notitele retetei

O porție de salată caldă cu ficăței după rețeta asta are doar 10g de carbohidrați net.

Carbohidrați net = carbohidrați total minus fibre.

Informatii nutritionale
Salată caldă de ficăței
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 301 Calorii din grasimi: 117
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 13g 20%
Total carbohidrati: 14g 5%
Fibre alimentare: 4g 16%
Proteina: 32g 64%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Trimite unui prieten