Pizza low-carb cu șuncă și ciuperci
Portii Timp de preparare
2porții 10minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
2porții 10minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
Pentru blatul low-carb
Topping de șuncă și ciuperci
  • 50ml pastă de roșiifără zahăr adăugat
  • 50g șuncă
  • 100g ciuperci champignonfeliate
  • 75g mozzarellaproaspătă
Etape
  1. Am început cu blatul de pizza. Pentru că e o pizza low-carb, nu voi folosi făină de grâu. Am folosit în schimb Ketomix pentru pizza by Cristina Ioniță. Este un amestec de fibre și izolat proteic din zer, cu foarte puțini carbohidrați și fără gluten.
  2. Am amestecat astfel 40g ketomix pentru pizza by Cristina Ioniță cu 2 ouă, kefir bio și 1lingură de ulei de măsline. Am modelat aluatul rezultat într-o bilă.
  3. Urmează întinderea aluatului. L-am pus pe o hârtie de copt și l-am întins într-un strat subțire. Apoi l-am pus la cuptorul preîncălzit la 180 de grade pentru 8 minute.
  4. În timp ce aluatul era la cuptor, m-am ocupat de ingredientele pentru topping. Am pregătit astfel ciupercile, șunca, sosul de roșii (eu am avut bulion de casă fără zahăr) și mozzarella.
  5. După cele 8 minute de pre-gătire, am scos blatul de la cuptor și am adăugat deasupra ingredientele, începând cu sosul de roșii. Am pus din nou la cuptor pentru încă 12 minute.
  6. Am servit-o imediat după ce am scos-o din cuptor.
  7. Delicioasă, sățioasă și fără prea mulți carbohidrați.
  8. Poftă bună!
Notitele retetei

O porție de pizza după această rețetă are doar 7g de carbohidrați net (excluzând fibrele) și o valoare energetică mică, de numai 344kcal. 

Informatii nutritionale
Pizza low-carb cu șuncă și ciuperci
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 344 Calorii din grasimi: 189
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 21g 32%
Total carbohidrati: 19g 6%
Fibre alimentare: 12g 48%
Proteina: 26g 52%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Trimite unui prieten