Ouă poșate – pe pat de avocado
Portii Timp de preparare
1porție 10minute
Portii Timp de preparare
1porție 10minute
Ingrediente
Ouă poșate
Patul de avocado
Etape
  1. Se pune apă la foc într-o cratiță. Adaugăm în apă o lingură de oțet, pentru a fi siguri că nu se va împrăștia oul în apă.
  2. Spargem un ou într-un vas mic. Nu îl turnați direct în apă.
  3. În momentul în care apa este aproape de punctul de fierbere (nu lăsăm să dea în clocot), dăm focul mai mic. Începem să amestecăm ușor în apă cu o lingură și în același timp lăsăm încet oul din vas în apă.
  4. Lăsăm oul să fiarbă pentru aprox 3 minute, continuând să amestecăm ușor. Gălbenușul trebuie să rămână moale.
  5. Luăm oul cu o paletă din apă. Apoi repetăm procesul cu al doilea ou.
  6. Pregătim 2 jumătăți de avocado pe o farfurie, asezonăm cu sare și piper și asezăm câte un ou deasupra.
  7. Adaugă alimentele tale preferate. Eu am pus alături șuncă de casă și verdețuri cu ulei de măsline, sare și piper.
  8. E o opțiune delicioasă pentru micul dejun. Enjoy!
Notitele retetei
Informatii nutritionale
Ouă poșate - pe pat de avocado
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 377 Calorii din grasimi: 279
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 31g 48%
Total carbohidrati: 13g 4%
Fibre alimentare: 10g 40%
Proteina: 15g 30%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Trimite unui prieten