Inele de calamar pane
Portii Timp de preparare
2porții 10minute
Timp de gatire
10minute
Portii Timp de preparare
2porții 10minute
Timp de gatire
10minute
Ingrediente
Calamar
  • 250g inele de calamar
Crusta keto fără gluten
Etape
  1. Eu am cumpărat pentru rețeta asta inele de calamar congelate. Decongelarea lor a durat foarte puțin. Între timp am pregătit toate ingredientele de care aveam nevoie.
  2. Într-un bol am pregătit mix-ul de făină low-carb (făina de migdale și faina -CH Szafi). Condimentele le-am amestecat cu făinile. Într-un alt bol am bătut ouăle. Fiind o rețetă keto, nu am folosit deloc făină de grâu. O să vezi că nici nu o să îi simți lipsa.
  3. Trecem la gătire. E atât de rapid totul!
  4. Într-o tigaie încinsă am pus ulei de cocos, grăsime potrivită pentru prăjit. Punctul său de fum este ridicat, este deci rezistentă la temperaturi crescute și nu eliberează compuși toxici. Și cu cât vei folosi o cantitate mai mică de ulei, cu atât va fi o rețeta mai dietetică.
  5. Fiecare inel de calamar l-am trecut prima dată prin mix-ul de făină low-carb, apoi prin ou și apoi în tigaie la prăjit. Repetăm până la ultimul calamar. Când sunt bine rumeniți și luăm calamarii din tigaie, este bine să punem un servețel peste farfuria în care îi luăm, ca să absoarbă uleiul extra.
  6. Calamarii pane în varianta mea keto sunt incredibil de gustoși. Fiind destul de sățioși, eu i-am servit alături de o salată proaspătă de legume. Poftă bună!
Notitele retetei

Calamarul pane după rețeta asta are doar 3.4g de carbohidrați net. 

Carbohidrați net = Carbohidrați total minus Fibre.

Informatii nutritionale
Inele de calamar pane
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 495 Calorii din grasimi: 263
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 29.2g 45%
Total carbohidrati: 16.1g 5%
Fibre alimentare: 12.7g 51%
Proteina: 49.4g 99%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Trimite unui prieten