Somon cu legume trase la tigaie
O idee de cină low-carb care se prepară rapid și este foarte hrănitoare. Somonul este o sursă foarte bună de acizi grași esențiali, pe care corpul nu îi poate fabrica și pe care este necesar să îi luăm din alimente. În plus, este un peste foarte gustos și ușor de preparat, iar gustul său merge excelent cu legume verzi, bogate în nutrienți.
Portii Timp de preparare
3porții 2-3minute
Timp de gatire
20minute
Portii Timp de preparare
3porții 2-3minute
Timp de gatire
20minute
Ingrediente
  • 3bucăți somonaprox 200g fiecare
  • 500g broccoli
  • 300g zucchini
  • 30g unt82-85% grăsime
  • sare și piper
Etape
  1. Somonul se condimentează și se pune la foc într-o tigaie încinsă. Pentru că este suficient de gras, nu este nevoie să mai adăugăm altceva. Se ține până ce prinde o crustă pe ambele părți, apoi se poate reduce focul până este gata.
  2. În timp ce se face somonul, se taie dovlecelul julienne, se condimentează cu sare și piper. Broccoli se spală și se rupe în buchețele.
  3. Într-o oală cu capac se pune la foc mediu broccoli cu puțină apă (cât să nu treacă peste el) și sare. După 2-3 minute,(timp în care a mai scăzut din apă) se adaugă și dovlecelul. Se lasă aproximativ 10 minute pe foc mediu. La final se adăugă untul și se mai lasă pe foc pentru încă 1 minut. Se servește împreună cu somonul, opțional și o feliuță de lămâie, stoarsă peste somon. Poftă bună!
Notitele retetei

Informații nutriționale/porție

  • calorii: 538 kcal
  • carbohidrați (net): 9g
  • grăsimi: 34g
  • proteine: 43g
Trimite unui prieten