Dovlecei umpluți cu carne la cuptor
Portii
4porții
Timp de gatire
40minute
Portii
4porții
Timp de gatire
40minute
Ingrediente
Etape
  1. Luăm 4 dovlecei medii, aprox de 250g fiecare. Se curăță de coajă și se taie pe lung.
  2. Scoatem cu o lingură miezul din fiecare și îl punem deoparte. Nu se aruncă, îl vom folosi la umplutură. Dovlecelul trebuie să rămâna de minim 1-1,5cm grosime.
  3. Pentru umplutură folosim (de la stânga la dreapta în poză) carne tocată, miezul de la dovlecel, condimente, sos de roșii fără adaos de zahăr, o ceapă tăiată julien și o lingură de ulei de cocos. Punem ceapa la călit în uleiul de cocos. După ce s-a călit ușor, adăugăm carnea, sosul de roșii și condimente. Lăsăm la foc mic până ce scade, aprox 15 minute și miezul de dovleac îl adăugăm în ultimele minute.
  4. În timp ce umplutura se gătește, am pus jumătățile de dovleac pe o tavă cu hârtie de copt.
  5. Am umplut cu sosul de carne și am răzuit puțin parmezan pe deasupra. Se pune acum tava la cuptor pentru 25 de minute, 180 de grade (cuptor cu ventilație).
  6. Dovleceii umpluți cu carne la cuptor sunt gata. Poftă bună!
Notitele retetei
Informatii nutritionale
Dovlecei umpluți cu carne la cuptor
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta.
Calorii: 432 Calorii din grasimi: 269
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 29.9g 46%
Total carbohidrati: 12.8g 4%
Fibre alimentare: 2.9 g 12%
Proteina: 27.9g 56%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Trimite unui prieten