Cheesecake cu “zahăr” ars
Portii Timp de preparare
8porții 10minute
Timp de gatire
60minute
Portii Timp de preparare
8porții 10minute
Timp de gatire
60minute
Ingrediente
Blat
Crema de brânză
Etape
  1. Pentru că voiam un blat fără gluten, nu am folosit biscuiți digestivi ca și la rețeta clasică de cheesecake. Am ales în schimb faina de migdale, care este lipsită de gluten și dă un gust delicios blatului.
  2. Și pentru că făina de migdale este deja bogată în lipide, a fost necesară o cantitate mai mică de unt. Pur și simplu, am topit untul și am amestecat bine cu făină de migdale. Am adăugat și 2 linguri rase de îndulcitor Green Sugar. De atât avem nevoie pentru blat.
  3. Într-o formă de copt cu pereții detașabili am pus o foaie de copt și am turnat materialul pentru blat. L-am presat bine, inclusiv pe pereți. După aceea am pus la cuptorul cu ventilație la 160 de grade pentru 10 minute. Făina de migdale nu are nevoie de o temperatură prea mare.
  4. În timp ce blatul era în cuptor, am trecut la pregătitul umpluturii de brânză.
  5. Am amestecat brânza de vaci cu crema de brânză și îndulcitorul Green Sugar cu aromă de vanilie. Dacă aveți îndulcitor clasic Green Sugar (1:1, care înseamnă aceeași putere de îndulcire cu a zahărului), puteți să adăugați separat aromă de vanilie. Dacă aveți îndulcitor Green Sugar Premium 2:1 (care înseamnă putere dublă de îndulcire), folosiți doar jumătate de cantitate. Orice variantă e perfectă pentru un dulce sănătos, așa cum e acest cheesecake.
  6. După ce au trecut cele 10 minute de copt blatul, am turnat crema de brânză peste blat și am presărat deasupra îndulcitor Green Sugar Gold. Aici am ales special îndulcitorul Gold din gama Green Sugar, pentru că e singurul care se poate carameliza într-o oarecare măsură.
  7. Cu crema de brânză încorporată, am pus din nou la cuptor prăjitura, la aceeași temperatură de 160 de grade și am lăsat pentru aprox 50-60 de minute. Sau până ce e copt după cuptorul vostru.
  8. Așa arăta cheesecakeul atunci când l-am scos din cuptor. Yum!
  9. Și așa arăta a doua zi. Încă yum și în plus, mai puțin umed.
  10. Dulce sănătos și delicios, fără să fie nevoie să folosim zahăr obișnuit. Poftă bună!
Notitele retetei

Și o veste foarte bună, toată gama de îndulcitori naturali fără calorii Green Sugar pot fi achiziționate la reducere de aici, folosind codul “nutriblog” înainte de finalizarea comenzii.

Cum vi se pare rețeta? Eu cred că e fantastic de simplă și de gustoasă.  

Trimite unui prieten