Bezele cu alune si ciocolata
Bezele delicioase, preparate fără zahăr, cu gust de alune și ciocolată.
Portii Timp de preparare
12bezele 10minute
Timp de gatire
15minute
Portii Timp de preparare
12bezele 10minute
Timp de gatire
15minute
Ingrediente
  • 2 albușuri
  • 30g îndulcitor natural Green Sugar(2 linguri)
  • 1vârf mic de cuțit cremă de tartar
  • 5g cacao(1 linguriță)
  • 20g făină de alune(2 linguri) sau alune măcinate
Pentru decor
Etape
  1. Albușurile se bat spumă până ce se țin bine de marginea castronului, împreună cu îndulcitorul și crema de tartar.
  2. Se lasă mixerul deoparte, se adaugă cacao și făina de alune, amestecând foarte ușor până ce se încorporează bine toate ingredientele.
  3. Preîncălzim cuptorul și pregătim o tavă cu hârtie de copt. Cu ajutorul unei linguri, porționăm aluatul în 12 bezele. O lingură de aluat= o bezea.
  4. Le punem la cuptor la cea mai mică temperatură, pentru aproximativ 15 minute.
  5. Între timp pregătim ciocolata. Se pun bucățile de ciocolată la topit pentru câteva minute și se adaugă uleiul de cocos.
  6. Când bezele sunt gata, se scot și se lasă să se răcească. Se presară ciocolată deasupra și sunt gata de savurat!
  7. Dulce fără vinovății! Poftă bună!
Notitele retetei

Informații nutriționale:

-pentru toată cantitatea

  • energie: 310 kcal
  • carbohidrați net: 3.5 g
  • fibre: 3.7g
  • grăsimi: 26 g
  • proteine: 12 g

-pentru o bezea

  • energie: 26 kcal
  • carbohidrați net: 0.3g
  • fibre: 0.3g
  • grăsimi: 2.2g
  • proteine: 1g
Trimite unui prieten