LOW CARB SI KETO

O alimentație low-carb nu înseamnă nicidecum alimente fade, fără gust și savoare. Înseamnă în primul rând alimente nutritive și gustoase, bogate în vitamine, minerale și fibre. În ceea ce privește deserturile și prăjiturile, categoric nu este nevoie să renunți de tot la ele. Acestea se pot...

Din seria filmelor de nutriție pe care trebuie să le vezi, un film cu Meryl Streep, despre epilepsie și dieta ketogenică. Inspirat după un caz real. First do not harm prezintă povestea micuțului Robbie (Seth Adkins) a cărui epilepsie severă nu răspunde la tratamentul medicamentos. Robbie urmează...

Tărâțele de psyllium sunt un ingredient folosit des în bucătăria low-carb, pentru preparate sărace în carbohidrați și fără gluten. Ce sunt tărâțele de psyllium Tărâțele de psyllium provin de la planta numită Plantago ovato, originară din Asia. Tărâțele se obțin din coaja care învelește semințele acestei plante. Tărâțele...

Ce este făina de migdale Făina de migdale este obținută din migdale măcinate. Cel mai des, migdalele sunt decojite prin opărire și apoi măcinate, rezultând făina de migdale (sau almond flour, în engleză). Există și varianta în care migdalele sunt măcinate cu tot cu coajă (în...

Astăzi am să vă arăt câteva citate despre post, spuse de Dr Jason Fung în cartea "Puterea miraculoasă a postului". Deși numele cărții sună poate prea frumos, conține informații bine documentate științific, explicate într-un limbaj atrăgător. Ne ajută să ne facem o impresie despre ce înseamnă postul...

V-ați întrebat uneori cum poți consuma în keto sau low-carb strict o cantitate mai mare de grăsimi și să nu te îngrași? Mai mult de atât, chiar să slăbești în greutate consumând grăsimi (vorbim despre grăsimile sănătoase, bineînțeles).   Ei bine, răspunsul stă în keto-adaptare. Vom discuta...