Asociația Americană de Diabet include alimentația low-carb pentru controlul glicemiei

Asociația Americană de Diabet include alimentația low-carb pentru controlul glicemiei

Un raport recent al Asociației Americane de Diabet include și alimentația low-carb, ca metodă terapeutică eficientă pentru persoanele ce suferă de diabet sau prediabet.
Asociația Americană de Diabet (The American Diabetes Association sau ADA) recomandă pe această cale ca pacienților să le fie oferit un tratament individualizat, în locul unor recomandări dietetice generale, valabile pentru toată lumea (așa numitul one size fits all).

Sursa: Nutrition Therapy for Adults With Diabetes or Prediabetes: A Consensus Report

„Reducerea aportului de carbohidrați la persoanele cu diabet zaharat s-a demonstrat a fi cea mai eficientă strategie pentru îmbunătățirea glicemiei. Poate fi aplicată în funcție de nevoile individuale și de preferințe.”

ADA notează că în contextul unei alimentații cu conținut mic (low-carb) sau foarte mic de carbohidrați (keto), necesarul zilnic de glucoză al creierului este asigurat prin propriile procesele metabolice ale organismului.

Indiferent de planul alimentar ales, acest raport subliniază importanța alimentației în controlul glicemiei, a greutății corporale și în îmbunătățirea markerilor de risc cardiovascular (tensiunea arterială, colesterolul etc), printr-un tratament nutrițional individualizat pentru persoanele ce suferă de diabet sau prediabet.

Tags:
, ,
No Comments

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.