Articole și noutăți

Vitamina D este una aparte, deoarece se produce la nivelul pielii în timpul expunerii la soare. În plus, ca și orice vitamină poate fi procurată și din alimente, în special cele de orgine animală. Deficitul de vitamina D este însă destul de des întâlnit. O cauză este producția insuficientă la nivelul pielii datorită expunerii limitate la soare și a folosirii excesive de creme cu protecție solară. O altă cauză este alimentația modernă, deficitară în alimente care conțin această vitamină în mod natural. Iată câteva alimente care sunt printre cele mai bogate în vitamina D.

Vitamina B12 face parte din complexul B de vitamine hidrosolubile. Îndeplinește mai multe roluri esențiale în organism. Unul dintre cele mai importante este de a participa la producerea celulelor roșii ale sângelui, cele care transportă oxigenul la celule. Ca orice vitamină, este esențial să o luăm din...

Alimentația și stilul de viață joacă un rol foarte important pentru starea noastră de bine. Și asta nu doar pe termen lung, menținându-ne sănătoși și departe de boli, dar ne ajută în orice moment să avem un nivel ridicat de energie și să fim într-o formă fizică bună.
Consumând alimente integrale şi sănătoase, în loc de cele rafinate şi sărăcite de nutrienţi poate să ne ajute să ne menţinem greutatea optimă, să avem mai multă energie şi o vedere optimă pentru mai mult timp. Cele mai bune alimente în acest sens sunt cele care conțin nutrienții luteina, zeaxantina, vitamina E, zinc etc. Iată cu ce ar trebui să îți umpli farfuria.
Ați auzit de brânza halloumi? Sau cea care scârțăie în dinți :) Este o brânză numai bună de pus pe grătar. Deși o vedeam de mult timp la raftul de lactate, abia cu ceva timp în urmă am hotărât să o încerc. Și m-a cucerit din prima.
Ești surprins să afli că roșia și vinetele sunt de fapt fructe? Iar rubarba, deși are gust dulceag este o legumă? Dar să vedem prin ce diferă mai exact o legumă de un fruct.
Mă amuz puțin de o întâmplare de ieri. Am ieșit împreună cu o prietenă să luăm prânzul la o terasă din Cluj. Toate bune și frumoase, savuram deja o cafea în timp ce studiam meniul și am ajuns la paste. Spre surprinderea mea, am observat că meniul arăta informațiile nutriționale pentru fiecare preparat. Respectiv caloriile, dar și cantitatea de carbohidrați, grăsimi și proteine conținute. Și, vorba unui prieten, și eu aș cere o lege ca să fie așa peste tot unde mâncăm.