Archive

Prepar de mai bine de un an rețeta asta de brioșe, de fiecare dată cu mici modificări. Îmi place să le combin, dar și să am câte o rețetă pentru fiecare tip de făină low-carb. Asta pentru momentele în care am doar una din ele. Și...

Aveam nevoie de o rețetă de tortilla și în imaginația mea cea mai bună ar fi ieșit dintr-o combinație de făină de cocos și migdale. Așa că am făcut o combinație între aceste 2 făinuri în cantitățile indicate și ce aveam eu prin casă. Foarte importante...

Ieri am făcut din nou fiertură de oase după rețeta dr. Fung. Fiertura de oase se prepară prin fierberea îndelungată a oaselor de la diferite animale împreună cu oțet din cidru de mere, mirodenii, condimente și uneori o cantitate mică de legume. Este o băutură hrănitoare, sursă...

De-a lungul timpului am căutat diverse alternative de uleiuri sănătoase pentru a prepara maioneză. Cel mai des utilizez maioneza la salată de vinete sau la cea de ciuperci. Uleiul MCT (trigliceride cu lanț mediu) este o formă de grăsime ușor de digerat. Nu necesită prezența bilei sau...

Zilele ce au trecut au fost pline de clătite în comunitatea noastră online. Clătite low-carb, bineînțeles. Adică fără făină albă sau zahăr și cu ingrediente adevărate, nutritive și gustoase. O rețetă foarte populară a fost cea postată recent de Monica. După aceea mi s-a deschis apetitul...

Acesta este un guest post de la Monica Sadoveanu, membră a comunității noastre online.  Încerc să împărtășesc cu voi, cu această frumoasă comunitate de oameni care urmează acest stil de viață Low carb/keto, o rețetă simplă de clătite low carb. Știm cu toții că uneori ne...

Varza roșie e una dintre garniturile mele preferate. O iubesc pentru că e colorată, nutritivă și mai ales gustoasă. Am folosit pentru 2 porții o jumătate dintr-o căpățână mai mare de varză. Se pot găti și mai mult de 2 porții dacă se dorește deoarece la...

Un exemplu de garnitură rapidă, pe care eu o prepar des, cu condiția să am broccoli la îndemână. :) Se prepară foarte ușor și mai ales rapid. Broccoli nu se fierbe prea mult, pentru a-i păstra proprietățile nutritive. De aceea este cel mai indicat să îl...