Budinca de chia cu lapte de cocos si fructe

Budinca de chia cu lapte de cocos si fructe

Budinca din lapte de cocos si chia este o gustare foarte hranitoare si bogata in proteine, perfecta pentru micul dejun.

Laptele de cocos
  • obtinut din pulpa nucii de cocos
  • textura mai cremoasa decat laptele de vaca sau laptele de migdale
  • este foarte satios

Laptele de cocos este alcatuit din grasimi sanatoase care sunt folosite de catre ficat imediat pentru energie. Deci este mai putin probabil sa determine cresterea in greutate, atunci cand nu este consumat in exces (1).

Studiile sugereaza de asemenea ca grasimile din laptele de cocos pot ajuta la reducerea apetitului si a aportului caloric. De asemenea, pe termen scurt determina cresterea metabolismului si a consumului de energie (2).

Se pare ca un consum regulat si moderat este corelat cu reducerea greutatii corporale si a grasimii din jurul taliei (3). Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (5 voturi pana acum cu o medie de: 4,80 din 5)
Se încarcă...

Dejun Kollath cu iaurt si cacao

Dejun Kollath cu iaurt si cacao

Astazi discutam despre prepararea unui mic dejun foarte hranitor si delicios, inspirat de celebrul dejun Kollath.

Despre dejunul Kollath

Acest dejun a fost alcatuit de catre Werner Kollath, cercetator german care a activat in domeniul bacteriologiei si al nutritiei. Se considera ca a fost printre primii sustinatori ai conceptului de „whole food”, adica alimentele sa fie cat mai putin procesate si rafinate.

In ce consta?

Dejunul Kollath este alcatuit din grau integral macinat si fructe uscate. Graul se lasa la inmuiat in apa peste noapte, pentru a putea fi asimilat mai usor de catre organism fara preparare termica. In acest timp compozitia chimica a graului se schimba prin procesul de fermentare, imbunatatind compozitia nutritiva si digestibilitatea.

Fructele completeaza valoarea nutritiva si dau un gust placut. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (5 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Budinca de tapioca cu pudra de roscove

Budinca de tapioca cu pudra de roscove

Despre tapioca si continutul sau nutritional va povesteam in reteta de tapioca cu ananas.

De data aceasta, am ales sa combin perlele de tapioca cu un indulcitor natural foarte nutritiv.

Pudra de roscove sau carobul se obtine din pastaile de roscove. Se aseamana cu cacao, amandoua fiind bogate in proteine, vitamine, minerale si antioxidanti. Diferenta este insa ca pudra de roscove nu prezinta gustul amar caracteristic pentru cacao. Fiind extrasa dintr-un fruct are gust dulce si este excelenta pentru indulcirea deserturilor. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (4 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Budincă de mei cu goji (fără gluten)

Budincă de mei cu goji (fără gluten)

Budinca de mei cu goji este o gustare delicioasă și nutritivă. Fiindcă este destul de sațioasă, o putem servi oricând și în loc de cină.

Meiul:

  • sursă de magneziu
  • nu conține gluten
  • bogat în complexul de vitamine B

Goji:

  • superaliment
  • bogat în antioxidanți

 

Ingrediente: Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (4 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Budincă de tapioca cu ananas

Budincă de tapioca cu ananas

Budinca de tapioca este un desert sănătos și gustos. Însă trebuie să ții cont de faptul că are o densitate energetică mare și este bogată în carbohidrați. Poți să o servești ca și desert sau ca și un mic dejun care să îți umple ziua de energie.

Dacă nu dorești să folosești fructe, poți încerca varianta cu pudra de roscove. Aceasta e ideală și în alimentația copiilor. Iată ce trebuie să știm despre ingrediente.

Tapioca:

  • sursă de carbohidrați compecși
  • bogată în fier

Ananas:

  • conține bromelaină, enzimă care ajută digestia
  • sursă de potasiu și vitamina C

Dintr-o jumătate de cană de tapioca ies aproximativ 3 porții de budincă.

Ingrediente (pentru 3 porții):

      -1/2 cană cu perle de tapioca

      -3 căni de lapte

      -1 lingură esență de vanilie

      -ananas proaspăt, tăiat bucățele

      -o lingură de sirop de arțar

 

Mod de preparare:

1.Punem laptele împreună cu perlele de tapioca și esența de vanilie la foc mic și amestecăm continuu timp de aproximativ 20 de minute.

Perlele se vor umfla treptat, până când își pierd culoarea albă, devenind transparente. Consistența amestecului se schimbă în acest timp, devenind mai groasă. Este semn că budinca este gata.

2. Luăm budinca de pe foc și o turnăm în bolurile din care o vom servi ulterior. Punem pe rând: un strat de budincă, un strat de fructe, pe urmă încă un strat de budincă și ornăm cu fructe deasupra și cu siropul de arțar. Se poate servi imediat. Este foarte bună cât timp este caldă, dar și după ce s-a răcit.

Poftă bună!

 

Save

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (4 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...