Posts in Fel principal

Orez konjac cu sparanghel și piept de pui

Specific: ,
Evaluare: (5 / 5)

Astăzi vreau să vă arăt una dintre rețetele mele preferate cu konjac. Orezul konjac este un orez fără carbohidrați, făcut din rădăcina plantei de konjac, originară din Asia. Este alcătuit în principal din fibre și apă, nu conține carbohidrați și prezintă doar urme de grăsimi și proteine. Datorită acestor caracteristici ...

Vezi reteta

Supă cremă de sparanghel

Specific: ,
Evaluare: (5 / 5)

Luna mai înseamnă nu doar primăvară, dar și sezonul sparanghelului. Drept urmare, îmi place să consum în perioada aceasta sparanghel și să îl gătesc în diferite feluri. Cea mai nouă rețetă încercată e supa cremă de sparanghel. Un deliciu! E o rețetă ușoară, atât din punct de vedere al preparării, ...

Vezi reteta

Keto tortilla – turte din făină de migdale

Specific: ,
Evaluare: (5 / 5)

Aveam nevoie de o rețetă de tortilla și în imaginația mea cea mai bună ar fi ieșit dintr-o combinație de făină de cocos și migdale. Așa că am făcut o combinație între aceste 2 făinuri în cantitățile indicate și ce aveam eu prin casă. Foarte importante sunt tărâțele de psyllium ...

Vezi reteta

Fiertură de oase – sursă incredibilă de colagen și minerale

Specific: ,
Evaluare: (5 / 5)

Ieri am făcut din nou fiertură de oase după rețeta dr. Fung. Fiertura de oase se prepară prin fierberea îndelungată a oaselor de la diferite animale împreună cu oțet din cidru de mere, mirodenii, condimente și uneori o cantitate mică de legume. Este o băutură hrănitoare, sursă de minerale și ...

Vezi reteta

Varză roșie călită

Specific: ,
Evaluare: (5 / 5)

Varza roșie e una dintre garniturile mele preferate. O iubesc pentru că e colorată, nutritivă și mai ales gustoasă. Am folosit pentru 2 porții o jumătate dintr-o căpățână mai mare de varză. Se pot găti și mai mult de 2 porții dacă se dorește deoarece la frigider varza gătită se ...

Vezi reteta

Piure de broccoli

Specific: ,
Evaluare: (5 / 5)

Un exemplu de garnitură rapidă, pe care eu o prepar des, cu condiția să am broccoli la îndemână. 🙂 Se prepară foarte ușor și mai ales rapid. Broccoli nu se fierbe prea mult, pentru a-i păstra proprietățile nutritive. De aceea este cel mai indicat să îl fierbem ușor la aburi. ...

Vezi reteta

Supă-cremă de conopidă

Specific: ,
Evaluare: (5 / 5)

Pentru că sezonul rece a venit de-a binelea, mi-am propus să îmblânzesc puțin vremea de afară cu o supă-cremă caldă, perfectă pentru aceste zile răcoroase și ploioase. De aceea conopida mi s-a părut cea mai potrivită pentru o supă-cremă. În copilărie recunosc că nu îmi plăcea deloc. Apoi am reușit ...

Vezi reteta

Supă cremă de dovleac

Specific:
Evaluare: (5 / 5)

Îmi place să consum legume de sezon. Iar în ceea ce privește dovleacul, până acum mă mulțumeam cu gătitul clasic la cuptor. Dar anul acesta mi s-a deschis apetitul pentru rețete diverse. Așa că am decis să prepar o supă-cremă savuroasă. Dovleacul nu numai că este o legumă gustoasă de ...

Vezi reteta