Articole

Cred că suntem cu toții conștienți de beneficiile pe care le aduce limitarea zahărului din alimentație. Există multe alternative de îndulcire care sunt mai sănătoase, datorită faptului că aduc nutrienți în plus (nu sunt doar calorii goale). Dar din păcate multe dintre ele sunt o sursă...

Glucoza și fructoza sunt câteva denumiri pe care le găsim frecvent pe etichetele alimentelor. Ele sunt de fapt denumiri diferite pentru zahărul adăugat în alimente. Însă între ele există câteva diferențe, atât din punct de vedere chimic cât și din punct de vedere al efectului pe...

https://www.youtube.com/watch?v=Yo3TRbkIrow De ce nu funcționează doar să mâncăm mai puțin și să ne mișcăm mai mult pentru a slăbi în greutate? Pentru că atât cantitatea (să fii în deficit caloric), cât și calitatea alimentelor contează (să te hrănești, nu doar să mănânci). Zahărul este nociv pentru sănătatea...

Sună puțin ciudat, nu-i așa? Adevărul este că zahărul se găsește sub o mulțime de forme și denumiri și tinde să fie adăugat în tot mai multe produse. Un studiu sugerează faptul că mai mult de jumătate din produsele prezente în supermarketuri conțin o formă de...