Tartă low-carb cu lămâie

2019-04-21
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 4
Rate this recipe

4 people rated this recipe

Tartă low-carb cu lămâie este o reinterpretare a celebrei prăjituri cu gust dulce-acrișor.

În varianta low-carb nu folosim făina albă de grâu și nici zahăr. Așadar, pentru blat am făcut un mix între făina de cocos și cea de migdale și m-am folosit de un mic ajutor, care să lege mai bine aluatul. Adică o cantitate mică de gumă de xantan. Acest ingredient este opțional, însă ne ajută să creem o bază de tartă fără gluten cu consistență mai fermă.

Pentru îndulcit, am folosit ca de obicei îndulcitorul natural Green Sugar, pe bază de stevia și eritrit. Cu 0 calorii și gust identic cu al zahărului obișnuit, însă fără efecte nedorite pentru sănătate.

Cu albușurile care rămân, sugestia mea este de a prepara niște bezele.

Pentru că această tartă cu lămâie este asemănătoare cu pasca, am decis că se potrivește foarte bine să o prepar pentru sărbătoarea de Florii. La mulți ani sărbătoriților! Și acum prepararea tartei pas cu pas.

Imprima reteta
Tartă low-carb cu lămâie
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Categorie Desert
Specific Low-carb
Prep Time 30 minute
Cook Time 40 minute
Servings
porții
Ingredients
Pentru blat
Pentru crema de lămâie
Categorie Desert
Specific Low-carb
Prep Time 30 minute
Cook Time 40 minute
Servings
porții
Ingredients
Pentru blat
Pentru crema de lămâie
Votes: 1
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Se freacă untul cu îndulcitorul și cu gălbenușurile. Untul trebuie să fie la temperatura camerei, altfel riscăm să se taie.
  2. Adăugăm smântâna, făină de cocos și de migdale și guma de xantan. Le amestecăm bine.
  3. Lăsăm aluatul la rece pentru 15 minute. Între timp pregătim o tavă mare pentru tarte (diametrul de 25 cm), unsă cu un cubuleț mic de unt.
  4. Se așează aluatul în tavă și se întinde ușor cu degetele, pe baza și pereții tăvii.
  5. Se lasă la cuptor la temperatură mică pentru aprox 10 minute. Făina de migdale și cea de cocos tinde să se ardă mai ușor, de aceea trebui să avem grijă la timpul de coacere și la temperatură.
  6. Între timp pregătim crema. Am mixat împreună ouăle întregi de data asta, cu sucul de lămâie, îndulcitorul și smântâna. Dacă am folosit lămâi bio, putem să răzuim coaja lor și să o adăugăm în cremă, pentru mai multă aromă.
  7. Am scos aluatul de tartă de la cuptor, am turnat crema și l-am pus din nou la cuptor pentru aproximativ 30 de minute. Eu am lăsat-o puțin mai mult și am realizat că nu era cazul, așa că aici am adaptat timpul de coacere.
  8. Se lasă să se răcească bine înainte să se taie. Am porționat-o în 8 bucăți egale. Poftă bună!
Recipe Notes

Nutrition Facts
Tartă low-carb cu lămâie
Amount Per Serving
Calories 296 Calories from Fat 232
% Daily Value*
Total Fat 25.8g 40%
Total Carbohydrates 8.2g 3%
Dietary Fiber 6.7g 27%
Protein 7g 14%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Share this Recipe

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.