Tagliatelle low-carb/keto din 2 ingrediente

2018-07-11

No more images found for this recipe!

Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Unul dintre lucrurile de care sunt sigură referitor la alimentația low-carb este că îți pune imaginația la treabă. Atunci când renunți la făina albă și la gluten ești nevoit să găsești combinații ingenioase ca să îți iasă un aluat care să nu se împrăștie.

Și am realizat că, pentru a prepara paste low-carb, mozzarella e unul dintre secrete. Am văzut de-a lungul timpului mai multe variante de paste low-carb din mozzarella și ou. Iar ieri, realizând că am o pungă de mozzarella în frigider m-am hotărât să pun de o rețetă de paste. Am amestecat ingredientele seara, le-am tăiat în formă de tagliatelle (sau fetucine, depinde cât de late vrei să le tai) și le-am lăsat peste noapte la frigider. A doua zi am făcut cel mai simplu sos de roșii care mi-a venit în minte, din 2 roșii proaspete, pasate cu mixerul și un cubuleț (25g) de unt sărat. Nu eram foarte sigură că vor ieși ceva paste grozave din așa puține ingrediente, așa că nici nu mă gândisem de la început la sos. Poate data viitoare o să pun în sos și câteva cubulețe de bacon și chilli. Dar, pentru acum pot să spun că au fost destul de sățiose și gustoase.

Am fost surprinsă de ce a ieșit și cred că aceste paste din mozzarella, alături de cele din konjac sunt niște variante grozave de paste pentru persoanele care doresc să mănânce low-carb sau keto.

La sfârșitul articolului, ca de obicei poți vedea valorile nutriționale, atât pentru pastele cu sos cât și doar pentru pastele simple, în cazul în care te hotărăști să folosești alt sos.

Imprima reteta
Tagliatelle low-carb/keto din 2 ingrediente
Paste low-carb/keto din mozzarela și ou, fără făină.
Categorie Fel principal
Specific Ketogenic, Low-carb
Prep Time 10 minute
Cook Time 1 minut
Passive Time 4 ore
Servings
porție
Ingredients
Categorie Fel principal
Specific Ketogenic, Low-carb
Prep Time 10 minute
Cook Time 1 minut
Passive Time 4 ore
Servings
porție
Ingredients
Instructions
  1. Primul lucru pe care trebuie să îl facem este să topim mozzarella, fie o punem 1 minut la cuptorul cu microunde, fie se lasă la topit în baie de abur. După s-a topit adăugăm un gălbenuș de ou și opțional puțină sare cu ierburi sau alte condimente preferate.
  2. Se amestecă bine ingredientele și aluatul format îl punem între 2 hârtii de copt.
  3. L-am întins cu mâinile, într-un strat nu foarte subțire, pe urmă am luat hârtia de copt de deasupra.
  4. Am tăiat pastele în formă de tagliatelle și le-am lăsat la frigider peste noapte. Dacă le faci în timpul zilei, e suficient să stea la frigider pentru 4 ore.
  5. Înainte de servire se fierb în apă cu puțină sare pentru un minut (nu se lasă mai mult la fiert), pe urmă se scurg de apă, se adaugă sosul preferat și sunt gata de servire.
Recipe Notes

Informații nutriționale (paste fără sos):

  • energie: 386 kcal
  • carbohidrați: 3g
  • grăsimi: 29g
  • proteine: 28g

Informații nutriționale (pastele cu sos):

  • energie: 598 kcal
  • carbohidrați net: 8g
  • fibre: 2g
  • grăsimi: 49g
  • proteine: 29g
Share this Recipe

Comment (1)

  1. posted by Cristina Dragomir on July 11, 2018

    Arata foarte bine!! Mult mai bine decat orice alt sortiment de tagliatelle pe care l-am vazut/incercat. oricum, nu m-as apuca sa fac asa ceva, avand in vedere ca eu nu pot gati doar o portie… ar inseamna sa stau prea mult sa intind si sa tai aluat.

      Reply

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.