Supă de fasole verde

2020-07-30
Average Member Rating

(4.4 / 5)

4.4 5 5
Rate this recipe

5 people rated this recipe

Fasolea verde este una dintre legumele mele preferate de sezon.

Așa că am făcut o supă de fasole verde minunată. Sau ciorbă, cum vrei tu să o numești. Noi în Ardeal nu îi spunem ciorbă, mai degrabă zeamă. 🙂

Practic, am luat rețeta ardelenească de supă de fasole verde și mi-am pus puțin amprenta asupra ingredientelor. De exemplu, nu aș fi putut să folosesc ulei de floarea soarelui pentru a căli afumătura, dintr-un motiv simplu: nu am ulei de floarea-soarelui în casă. în loc de ata, am folosit ingrediente de calitate și foarte gustoase.

Imprima reteta
Supă de fasole verde
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Specific Low-carb
Servings
porții
Ingredients
Specific Low-carb
Servings
porții
Ingredients
Votes: 2
Rating: 5
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Acestea sunt toate ingredientele de care vom avea nevoie. Am avut niște roșii de grădină uriașe, de aceea am folosit doar jumătate din cea care se vede în poză.
  2. Am spălat bine fasolea verde, după care am rupt-o cu mâna în 3 bucăți.
  3. Am tăiat afumătura, la fel și ceapa și usturoiul.
  4. Într-o oală am pus la călit afumătura în 2 linguri de ulei de cocos dezodorizat (fără miros). După 3-4 minute am adăugat și ceapa și am mai lăsat la călit pentru alte 3-4 minute. Între timp am pregătit și o oală cu 2L de apă caldă.
  5. După ce s-a călit afumătura și ceapa, am adăugat fasolea verde în oală.
  6. Imediat am pus 2L de apă caldă peste fasole. Am pus o linguriță cu vârf de sare, am acoperit cu un capac și am lăsat să fiarbă 20 de minute la foc mediu.
  7. Am tocat roșiile și pătrunjelul. După ce au trecut cele 20 de minute de mai sus, am adăugat roțiile cubulețe în oală și am mai lăsat supa la foc pentru încă 12 minute.
  8. Pentru a pune smântâna, am luat 2 polonice de supă și le-am amestecat prima data cu smântâna într-un bol, apoi am turnat amestecul în supă și am luat imediat de pe foc. Supa e gata.
  9. Din pătrunjelul proaspăt tocat, voi pune direct în farfurie, înainte de servire. Poftă bună!
Recipe Notes

O porție de supă de fasole verde după rețeta asta are doar 11g de carbohidrați net.

Carbohidrați net = carbohidrați total minus fibre.

Nutrition Facts
Supă de fasole verde
Amount Per Serving
Calories 324 Calories from Fat 216
% Daily Value*
Total Fat 24g 37%
Total Carbohydrates 16g 5%
Dietary Fiber 5g 20%
Protein 15g 30%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Share this Recipe

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.