Supa – crema de conopida

2018-11-21
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 1
Rate this recipe

1 people rated this recipe

Pentru că sezonul rece a venit de-a binelea, mi-am propus să îmblânzesc puțin vremea de afară cu o supă-cremă caldă, perfectă pentru aceste zile răcoroase și ploioase.

De aceea conopida mi s-a părut cea mai potrivită pentru o supă-cremă. În copilărie recunosc că nu îmi plăcea deloc. Apoi am reușit să mă împrietenesc foarte bine cu piure-ul de conopidă și chiar și cu “orezul” din conopidă (cu sau fără turmeric).

Iar acum m-am convins că merge perfect și ca și supă cremă. Și își merită din plin denumirea de “cremă”, pentru că la final va ieși o cremă de conopidă delicioasă.

 

Imprima reteta
Supa - cremă de conopidă
Supă cremă delicioasă de conopidă, gătită în stilul low-carb.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Prep Time 10 minute
Cook Time 30 minute
Servings
porții
Ingredients
  • 1 ceapă mare
  • 30 g unt 82%
  • 500 g conopidă (o bucată mică)
  • 1 1/2 ceașcă supă de pui sau apă
  • 100 g smântână lichidă
  • sare
Pentru decor
  • 10 g semințe de cânepă (o linguriță)
Prep Time 10 minute
Cook Time 30 minute
Servings
porții
Ingredients
  • 1 ceapă mare
  • 30 g unt 82%
  • 500 g conopidă (o bucată mică)
  • 1 1/2 ceașcă supă de pui sau apă
  • 100 g smântână lichidă
  • sare
Pentru decor
  • 10 g semințe de cânepă (o linguriță)
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Primul lucru pe care îl avem de făcut este de curățat și tăiat ceapa, pe urmă pusă la călit într-o cratiță la foc foarte mic, împreună cu untul și un praf de sare. Între timp conopida se spală și se rupe bucăți.
  2. Atunci când ceapa s-a înmuiat, fără să apuce să își schimbe culoarea, se pune conopida și supa de pui (sau apă), cât să acopere conopida. Se completează cu sare, daca este nevoie, tinând cont de faptul că și supa de pui (cel mai probabil) a fost sărată. Se lasă în continuare la foc mic pentru aproximativ 30 de minute, sau până ce conopida este fiartă.
  3. Luăm conținutul de pe foc și îl mixăm într-un blender. Se adaugă și smântâna și se mixează din nou până ce rezultă o cremă fină. Din ingredientele acestea mi-au ieșit 2 porții sățioase.
  4. Am presărat semințe de cânepă deasupra și a fost gata de servire. Poftă bună!
Recipe Notes

Informații nutriționale (pentru 1 porție):

  • energie: 400 kcal
  • carbohidrați net: 12g
  • grăsimi: 31g
  • proteine: 12g
Share this Recipe

Comments (2)

  1. posted by o femeie on November 28, 2018

    conopida noua ne place cruda (o pun in salate) – supa crema nu am inecrcat, inca 😉

      Reply
    • posted by Denisa on December 7, 2018

      Si eu am descoperit de curand ce buna e conopida cruda. Iti recomand cu drag si supa cand vrei sa mai diversifici meniul.

        Reply

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.