Loader

[Idei de mese low-carb] – Pui cu parmezan si faina de cocos la cuptor

2018-03-10

Astăzi m-am gândit la pui prăjit. Nu am mai gătit de multă vreme și mi s-a făcut dor de ceva asemănător. Așadar, m-am gândit să fac un altfel de pui prăjit. Unul la cuptor, care să nu absoarbă prea mult ulei. Și pentru crustă, un aliment cu puține glucide (făina de cocos) în amestec cu ceva care se topește savuros (parmezanul).

Pentru regimul low-carb, lângă această rețetă de pui merge foarte bine un sos gras. Și o salată de legume, căci legumele sunt întotdeauna o idee bună.

Sosul l-am preparat din 50g iaurt grecesc, 1 lingură de ulei de măsline, sare și piper. Servite împreună de pe platoul meu preferat, care mi se pare că face orice mâncare să arate grozav.

 

Imprima reteta
Pui cu parmezan si faina de cocos la cuptor
Un mod delicios de a prepara pieptul de pui, cu ulei de masline si parmezan la cuptor. Un prânz low-carb, sănătos și savuros.
Categorie Cină, Prânz
Prep Time 10 minute
Cook Time 25 minute
Servings
porții
Categorie Cină, Prânz
Prep Time 10 minute
Cook Time 25 minute
Servings
porții
Instructions
  1. Acestea sunt ingredientele de care vom avea nevoie.
  2. Uleiul de măsline se amestecă cu oul bătut și cu condimentele. Făina de cocos o amestecăm cu parmezanul răzuit într-un alt bol.
  3. Pregătim o tavă cu hârtie de copt deasupra. Pieptul de pui este tăiat fâșii. Se ia câte o bucată, o punem prima dată în ou, pe urmă se dă în amestecul de cocos cu parmezan.
  4. Punem bucățile de pui pe tava de copt, le stropim cu puțin ulei de măsline (acum sau atunci când le întorci) și le punem la cuptor la foc mic, pentru aproximativ 30 de minute.
  5. După 10-15 minute, le întoarcem astfel încât să fie bine făcute pe fiecare parte. Le punem din nou la cuptor, pentru încă 10 minute.
  6. Se scot de la cuptor, se lasă puțin să se răcească și sunt gata de servire. Eu le-am servit cu sosul din imagine și o salata de legume (care nu apare în poze). Poftă bună!
Recipe Notes

Informații nutriționale/porție:

  • energie: 361 kcal
  • carbohidrati: 6,2g (din care fibre 3,6g)
  • grăsimi: 16,7g
  • proteine: 45,8g

 

Share this Recipe

Comments (7)

  1. posted by Ioana Radu on March 12, 2018

    Rețeta asta e o minunăție. Mi-am salvat-o la bookmarks să o încerc. Pot să folosesc făină normală în locul celei de cocos, nu?

      Reply
    • posted by denisaursut on March 13, 2018

      E posibil sa se simta gustul de faina daca o folosesti pe cea normala de grau, avand in vedere ca nu va fi prajit de tot in ulei. Poate e mai sigur sa o omiti pur si simplu si sa pui doar parmezan. Se topeste peste carne si e un deliciu.

        Reply
  2. posted by Alina on March 14, 2018

    As vrea s-o incerc, dar mi-e imposibil, aparent sa gasesc faina de cocos. Ai vreo sugestie ? Multumesc frumos.

      Reply
    • posted by Denisa on March 14, 2018

      Magazinele naturiste si bio sunt un loc sigur unde gasesti. Uneori si in magazine precum DM sau Auchan (la raftul de bio). Spor la gatit si mi-ar placea sa aud cum a iesit reteta!

        Reply
      • posted by Alina on March 16, 2018

        Multumesc frumos. Revin cu feedback imediat ce fac rost de toate ingredientele. 😉☺

          Reply
  3. posted by Nati on March 16, 2018

    Ce idee bună cu uleiul adăugat în oul bătut. Am făcut și eu cândva pui pane la cuptor, dar mi-a ieșit extrem de uscat. Uleiul, dar și parmezanul cred că îmbunătățesc simțitor acest aspect. Îmi notez ideea. 🙂

      Reply
    • posted by Denisa on March 16, 2018

      Asa ma gandeam ca s-ar lipi oul cel mai bine de pui si intr-adevar asa a si fost. Iar parmezan e absolut delicios cum se topeste peste carnea de pui atunci cand il pui la cuptor.

        Reply

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.