Loader

Pizza home-made low-carb – varianta cu faina de cocos

2018-04-30

Cine a încercat prima mea variantă de pizza făcută în casă, cu blat din mozzarella și făină de migdale, știe cu siguranță despre ce vorbesc. Mie îmi place foarte mult acea rețetă și recunosc că o prepar destul de des.

Astăzi însă, pe când mă gândeam să pun din nou de o pizza, am realizat că nu aveam făină de migdale. Și așa mi-a venit ideea și dispoziția pentru experimentat, am adunat aceleași ingrediente pe care le foloseam la prima rețetă de pizza, iar cele 50g de făină de migdale, le-am înlocuit cu succes cu 25g de făină de cocos.

 

Asta pentru că făina de cocos se comportă diferit la gătit. Fiind mai bogată în fibre și mai absorbtivă, este necesar să folosim o cantitate mai mică de făină de cocos, comparativ cu cât am folosi din alte tipuri de făinuri.

Așadar, dacă ai poftă de pizza low-carb și nu ai făină de migdale la îndemână, sau dorești să încerci ceva nou, poți conta pe făina de cocos, adjustându-i cantitatea.

Imprima reteta
Pizza home-made low-carb - varianta cu făină de cocos
Pizza delicioasă făcută în casă, cu blat din mozzarella și făină de cocos, ce poate fi introdusă într-o alimentație low-carb.
Categorie Cină
Specific Ketogenic, Low-carb
Prep Time 20 minute
Cook Time 18 minute
Servings
felii
Categorie Cină
Specific Ketogenic, Low-carb
Prep Time 20 minute
Cook Time 18 minute
Servings
felii
Instructions
 1. Se topește mozzarella, la baie de aburi sau la cuptorul cu microunde.
 2. Peste mozzarella se adaugă făina de cocos, tărâțele de psyllium, oul și condimentele.
 3. Se amestecă bine până rezultă un aluat uniform și formăm din el o bilă.
 4. Pe o tavă de pizza cu hârtie de copt, întindem aluatul cu mâna. Îl punem la cuptor la o temperatură medie pentru 10-12 minute, după care o întoarcem și o mai lăsăm pentru încă 2-3 minute până când se coace bine și pe celaltă parte.
 5. Scoatem tava de la cuptor, punem sosul de roșii, șunca și mozzarella deasupra și o mai lăsăm la cuptor pentru încă 3 minute. După ce este gata, o scoatem de la cuptor și este gata de servire. Este delicioasă, mai ales servită caldă.
 6. Poftă bună!
Recipe Notes

Informații nutriționale pentru o felie

 • energie: 184 kcal
 • grăsimi: 12,7 g
 • proteine: 12,7 g
 • carbohidrați: 4 g
Share this Recipe

Comment (1)

 1. posted by Cristina Dragomir on July 12, 2018

  la cate calorii are o felie, deja ma sperii. Pot sa tai pizza in 2 sa fac doar 2 felii si sa zic ca am mancat maxim 400 de calorii? Nu de alta, dar la cum arata, nu cred ca ma pot rezuma la o felie. zau, sunt om si eu!

    Reply

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.