Paste konjac cu sos carbonara

Paste konjac cu sos carbonara

Îți dorești niste paste pe care să le poți include într-o alimentație low-carb? Ei bine, ești în locul potrivit. Vreau să îți propun o rețetă foarte simplă și gustoasă, folosind pastele din făină de konjac, împreună cu binecunoscutul sos carbonara. Acest tip de paste (konjac) nu conțin deloc carbohidrați, iar sosul pe care l-am ales, conține și el cantități neglijabile. Și în privința caloriilor, veți vedea o mare diferență, față de pastele clasice.

În primul rând, haideți să analizăm puțin conținutul nutrițional dintr-o porție de paste carbonara.

O porție clasică de paste din făină albă de grâu, cu sos carbonara conține: 903 kcal, din care 51g grăsimi, 77g carbohidrați, 34g proteine, 3g fibre.

O porție de paste integrale carbonara: 884 kcal, din care 52g grăsimi, 75g carbohidrați, 35g proteine, 9g fibre.

Putem să observăm faptul că în privința caloriilor, pastele integrale nu se diferențiază foarte mult de cele din făină albă. Au doar avantajul că sunt mai bogate în fibre, ceea ce poate ajuta digestia.

Și acum pastele konjac.

O porție de paste Konjac cu sos carbonara după această rețetă conțin 587 kcal, din care 52g grăsimi, 3g carbohidrați, 22g proteine, 4g fibre.

Avantajul evident al pastelor konjac este faptul că au mai puține calorii (doar 9 calorii/100g, comparativ cu 371 kcal, cât au pastele din făină de grâu). Și pe lângă aceasta, pastele din făină de konjac conțin efectiv 0g de carbohidrați. Deci se pretează perfect alimentației sărace în carbohidrați, low-carb sau keto.

Așa cum îți poți imagina, pastele konjac au un gust diferit față de cele obișnuite. De fapt, aceste paste (singure) nu îți stimulează prea mult papilele gustative. În această privință, pentru mine sunt ca și semințele de chia. Adică nu prea au gust și de aceea este foarte important cu ce le combini, respectiv ce sos prepari la aceste paste. De aceea, în această rețetă, pe lângă faptul că am schimbat pastele clasice cu cele din făină de konjac, am schimbat puțin ingredientele și cantitățile lor pentru sos, față de rețeta clasică de carbonara. Am avut grijă să aibă suficient sos, pentru a mă asigura că au un gust bun. Rezultatul a fost gustos, sănătos și sățios, tot tacâmul.

Imprima reteta
Paste konjac cu sos carbonara
Paste din făină de konjac, cu sos carbonara. Sunt gustoase și potrivite pentru a avea o porție de paste cu mai puține calori și mai puțini carbohidrați.
Vote: 1
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 15 minute
Portii
porții
Ingrediente
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 15 minute
Portii
porții
Ingrediente
Vote: 1
Evaluare: 5
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Baconul se taie feliuțe și se pune într-o tigaie la călit. Pentru că e suficient de gras, nu mai este nevoie să se pună altă grăsime.
  2. Pastele se clătesc bine cu apă rece și se pun la fiert pentru 5 minute.
  3. Între timp se amestecă smântâna cu cele 2 gălbenușuri, se pune sare și piper.
  4. Când sunt gata pastele, se scurg bine de apă.
  5. Peste baconul bine făcut se toarnă pastele, împreună cu sosul din smântână și ouă. Se amestecă bine, se adaugă și parmezanul și se lasă la foc mediu pentru încă 2 minute.
  6. Se servesc calde. Poftă bună!
Notitele retetei

Informații nutriționale per porție

  • energie: 587 kcal
  • glucide: 3g
  • grăsimi: 52g
  • proteine:22
Partajeaza reteta
2 Comments
  • Cristina Dragomir
    Posted at 22:32h, 24 februarie Răspunde

    Pe bune? Adica schimbi foarte putin retetea si schimbi pastele normale cu astea Konjac si deja ai cu 300 de calorii mai putin/portie? Nu-mi imaginam treaba asta. Si smantana aia e destul de grasa…

  • Denisa
    Posted at 14:45h, 03 martie Răspunde

    Daa, chiar fac o diferenta pastele astea din faina de konjac. Poti sa alegi ce sos iti place mai mult, chiar si unul cu mai putine calorii, Sosul carbonara a fost dintotdeauna preferatul meu.

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.