Pască keto cu blat de ciocolată

Pască keto cu blat de ciocolată

Pasca tradițională de Paște, în varianta low-carb, keto.

Pască low-carb, cu blat cu puțini carbohidrați (low-carb/keto) făcut din făină universală fără carbohidrați Szafi. Pentru crema clasică de brânză am înlocuit doar zahărul cu o variantă sănătoasă de îndulcitor pe bază de stevia, Green Sugar.

Imprima reteta
Pască keto cu blat de ciocolată
Vote: 0
Evaluare: 0
Tu:
Evalueaza reteta!
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 60 minute
Portii
porții
Ingrediente
Blat
Cremă de brânză
Specific Keto, Low-carb
Timp de preparare 30 minute
Timp de gatire 60 minute
Portii
porții
Ingrediente
Blat
Cremă de brânză
Vote: 0
Evaluare: 0
Tu:
Evalueaza reteta!
Etape
  1. Pentru blat, vom amesteca toate ingredientele uscate, oul, untul moale și laptele de migdale.
  2. Vom obține astfel un aluat omogen, pe care îl lăsăm deoparte și trecem la prepararea cremei de brânză.
  3. Amestecăm brânza de vaci cu oul și untul moale și adăugăm îndulcitorul.
  4. Tapetăm o tavă de copt rotundă (diametrul de 26 cm) cu hârtie de copt, iar pereții îi ungem cu puțin ulei de cocos pentru gătit.
  5. Întindem aluatul de la blat cu degetele, pe toată porțiunea din tavă. Deasupra blatului turnăm crema de brânză.
  6. Punem tava la cuptor, 180 de grade, 60 de minute.
  7. Se lasă peste noapte să se răcească, apoi se poate tăia și servi.
  8. Pască delicioasă fără zahăr, cu conținut redus de carbohidrați. Poftă bună!
Notitele retetei
Informatii nutritionale
Pască keto cu blat de ciocolată
Cantitatile sunt per portie/bucata, in functie de reteta. (100g)
Calorii: 221 Calorii din grasimi: 135
% Cantitatea zilnica*
Grasimi total: 15g 23%
Total carbohidrati: 10g 3%
Fibre alimentare: 6g 24%
Proteina: 14.5g 29%
* Procentele din cantitatea zilnica sunt calculate pentru o dieta de 2000 de calorii.
Partajeaza reteta
4 Comments
  • Ioana
    Posted at 19:13h, 15 aprilie Răspunde

    Buna. O intrebare, te rog: as putea inlocui cu altceva faina Szafi? Eventual, tot cu faina de migdale?

    • Denisa
      Posted at 14:05h, 16 aprilie Răspunde

      Salutare! Cea mai buna varianta pentru a inlocui faina Szafi ar fi tot cu un mix de fibre.

      Ar trebui sa poti si cu faina de migdale, insa in cazul acesta va trebui sa adaptezi restul ingredientelor in functie de aluatul pe care il obtii.
      Intuitiv, eu cred ca s-ar putea sa fie nevoie sa pui mai putin de 100ml de lapte de migdale, sau chiar sa il elimini din reteta pentru ca aluaturile din faina de migdale ies mai umede decat cele cu Szafi.

      Dar repet, spun asta intuitiv, nu am testat ca sa fiu 100% sigura si nu as dori sa te induc in eroare, insa acesta e primul lucru pe care eu l-as face ca sa adaptez reteta. Spor la gatit iti doresc si sper sa iasa cel putin la fel de gustos.

      • Ioana
        Posted at 19:06h, 16 aprilie Răspunde

        Ok, multumesc de sfaturi 🙂 incerc si vad ce-mi iese.

        • Cristina Hadarca
          Posted at 17:02h, 30 aprilie Răspunde

          Buna, imi poti spune ce a iesit doar cu faina de migdale ? Pot pune psyllium in loc de szafi ?

Post A Comment

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.