Pască keto cu blat de ciocolată

2020-04-09
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Pasca tradițională de Paște, în varianta low-carb, keto.

Pască low-carb, cu blat cu puțini carbohidrați (low-carb/keto) făcut din făină universală fără carbohidrați Szafi. Pentru crema clasică de brânză am înlocuit doar zahărul cu o variantă sănătoasă de îndulcitor pe bază de stevia, Green Sugar.

Imprima reteta
Pască keto cu blat de ciocolată
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Specific Keto, Low-carb
Prep Time 30 minute
Cook Time 60 minute
Servings
porții
Ingredients
Blat
Cremă de brânză
Specific Keto, Low-carb
Prep Time 30 minute
Cook Time 60 minute
Servings
porții
Ingredients
Blat
Cremă de brânză
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Pentru blat, vom amesteca toate ingredientele uscate, oul, untul moale și laptele de migdale.
  2. Vom obține astfel un aluat omogen, pe care îl lăsăm deoparte și trecem la prepararea cremei de brânză.
  3. Amestecăm brânza de vaci cu oul și untul moale și adăugăm îndulcitorul.
  4. Tapetăm o tavă de copt rotundă (diametrul de 26 cm) cu hârtie de copt, iar pereții îi ungem cu puțin ulei de cocos pentru gătit.
  5. Întindem aluatul de la blat cu degetele, pe toată porțiunea din tavă. Deasupra blatului turnăm crema de brânză.
  6. Punem tava la cuptor, 180 de grade, 60 de minute.
  7. Se lasă peste noapte să se răcească, apoi se poate tăia și servi.
  8. Pască delicioasă fără zahăr, cu conținut redus de carbohidrați. Poftă bună!
Recipe Notes

Nutrition Facts
Pască keto cu blat de ciocolată
Amount Per Serving (100g)
Calories 221 Calories from Fat 135
% Daily Value*
Total Fat 15g 23%
Total Carbohydrates 10g 3%
Dietary Fiber 6g 24%
Protein 14.5g 29%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Share this Recipe

Comments (4)

  1. posted by Ioana on April 15, 2020

    Buna. O intrebare, te rog: as putea inlocui cu altceva faina Szafi? Eventual, tot cu faina de migdale?

      Reply
    • posted by Denisa on April 16, 2020

      Salutare! Cea mai buna varianta pentru a inlocui faina Szafi ar fi tot cu un mix de fibre.

      Ar trebui sa poti si cu faina de migdale, insa in cazul acesta va trebui sa adaptezi restul ingredientelor in functie de aluatul pe care il obtii.
      Intuitiv, eu cred ca s-ar putea sa fie nevoie sa pui mai putin de 100ml de lapte de migdale, sau chiar sa il elimini din reteta pentru ca aluaturile din faina de migdale ies mai umede decat cele cu Szafi.

      Dar repet, spun asta intuitiv, nu am testat ca sa fiu 100% sigura si nu as dori sa te induc in eroare, insa acesta e primul lucru pe care eu l-as face ca sa adaptez reteta. Spor la gatit iti doresc si sper sa iasa cel putin la fel de gustos.

        Reply
      • posted by Ioana on April 16, 2020

        Ok, multumesc de sfaturi 🙂 incerc si vad ce-mi iese.

          Reply
        • posted by Cristina Hadarca on April 30, 2020

          Buna, imi poti spune ce a iesit doar cu faina de migdale ? Pot pune psyllium in loc de szafi ?

            Reply

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.