Loader

Paine saraca in carbohidrati din faina de migdale (low carb)

2017-12-24

Ești în căutare de o pâine mai săracă în carbohidrați? Atunci aruncă o privire la această rețetă.

După ce am văzut o grămadă de variante de pâine care pot fi integrate într-o alimentație low-carb, am decis să pun de o rețetă, în mare cu ce aveam deja prin casă. De data asta am ales să folosesc făină de migdale, însă ma tentează să încerc curând și o variantă de pâine folosind făina de cocos.

Ce mi-a plăcut la această pâine low-carb este în primul rând faptul că a ieșit atât de pufoasă, dar nu se rupe prea ușor. Textura este foarte apropiată de cea a pâinii tradiționale, însă în ceea ce privește conținutul nutrițional, este mult mai bogată în nutrienți, mai hrănitoare și mai sățioasă.

Am testat rețeta asta cu tărâțe de psyllium, dar și fără. Dacă privești atent la fotografie, acestea se observă în aluat. Nu se simt la gust, însă poți să alegi să lași deoparte psyllium. Eu prefer varianta aceasta deoarece tărâțele de psyllium îi aduc un plus de fibre acestei pâini.

Pâinea cu unt este preferata mea din copilărie. Atunci obișnuiam să mănânc pâine de casă cu unt și cu roșii din grădină de la bunica. Așa că prima dată am încercat pâinea aceasta cu unt și apoi cu salată de vinete. Mi-au plăcut la fel de mult amândouă. De asemenea poți să prepari un sandviș cu această pâine, sau orice altceva la care ai folosi pâinea tradițională.

Și pentru un gust cât mai bun, asigură-te că pui suficientă sare atunci când o prepari.

Imprima reteta
Pâine low carb
O variantă de pâine săracă în carbohidrați. Se poate consuma în dietele low-carb sau pur și simplu când dorești o gustare sănătoasă, fără făină albă.
Prep Time 20 minute
Cook Time 30 minute
Servings
porții
Ingredients
Prep Time 20 minute
Cook Time 30 minute
Servings
porții
Ingredients
Instructions
  1. Peste gălbenușuri punem ouăle întregi și uleiul și amestecăm bine.
  2. Pe urmă punem pe rând, făina de migdale, tărâțele de psyllium și praful de copt stins și amestecăm bine împreună.
  3. Batem albușurile până ce avem o spumă ce nu se dezlipește de pereții bolului, adăugăm bicarbonatul și sarea.
  4. În primul amestec, cel cu gălbenușurile, încorporăm treptat albușurile spumă și le amestecăm până ce rezultă un aluat omogen.
  5. Punem o hârtie de copt într-o tavă de pâine, turnăm aluatul și le punem la cuptorul încins la 180 ˚C, pentru aprox 30 de minute.
  6. Când este gata, o scoatem din cuptor și din tavă și o lasăm să se răcească pentru o jumătate de oră înainte să o feliem.
Recipe Notes

Informații nutriționale (pentru o felie)

  • calorii: 238 kcal
  • glucide: 5 g
  • proteine: 9 g
  • grăsimi: 21 g
Share this Recipe

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.