Orez konjac cu sparanghel și piept de pui

2019-05-13
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 3
Rate this recipe

3 people rated this recipe

Astăzi vreau să vă arăt una dintre rețetele mele preferate cu konjac.

Orezul konjac este un orez fără carbohidrați, făcut din rădăcina plantei de konjac, originară din Asia. Este alcătuit în principal din fibre și apă, nu conține carbohidrați și prezintă doar urme de grăsimi și proteine. Datorită acestor caracteristici nutriționale, orezul konjac ajută la scăderea numărului de calorii din preparatul în care este inclus și nu aduce un plus de carbohidrați.

Gătit în maniera potrivită, alături de un sos gustos și asociat cu alimente nutritive, constituie o masă nu doar săracă în carbohidrați, dar și hrănitoare și gustoasă.

Imprima reteta
Orez konjac cu sparanghel și piept de pui
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Categorie Fel principal
Specific Low-carb
Prep Time 10 minute
Cook Time 20 minute
Servings
porții
Ingredients
Categorie Fel principal
Specific Low-carb
Prep Time 10 minute
Cook Time 20 minute
Servings
porții
Ingredients
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Sparanghelul: am tăiat partea de jos (lemnoasă) de la sparanghel. Pe restul le-am tăiat în bucăți de 3-4 cm. Am pus un cubuleț de unt (20g) într-o tigaie încinsă și am călit în el bucățile de sparanghel. Când a fost gata, l-am pus deoparte intr-un bol.
  2. Pieptul de pui: am călit și pieptul tot într-un cubuleț de unt (20g), condimentat înainte cu sare și piper.
  3. Orezul konjac: am tăiat punga de la orezul konjac, am aruncat lichidul și am clătit bine orezul cu apă rece. După ce l-am strecurat, am pus orez în tigaie cu ce a mai rămas din unt (aprox 10g). Am lăsat orezul la călit 2-3 minute, după care am adăugat smântână și am condimentat după gust. Am lăsat 5 minute pe foc, până ce a scăzut smântâna și s-a format un sos consistent în jurul orezului.
  4. La final am pus toate cele 3 bunătăți împreună, orezul konjac, sparanghelul și pieptul de pui și împreună au format o masă low-carb consistentă și delicioasă. Poftă bună!
Recipe Notes

Nutrition Facts
Orez konjac cu sparanghel și piept de pui
Amount Per Serving
Calories 530 Calories from Fat 316
% Daily Value*
Total Fat 35.1g 54%
Total Carbohydrates 7g 2%
Dietary Fiber 5.2g 21%
Protein 45.4g 91%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Share this Recipe

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.