Gogoși keto
Gogoși keto din amestec Szafi pentru gogoși fără carbohidrați.
Portii Timp de preparare
5gogoși 10minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10minute 30minute
Portii Timp de preparare
5gogoși 10minute
Timp de gatire Timp de asteptare
10minute 30minute
Ingrediente
Aluatul de gogoși
  • 90g mix Szafi pentru gogoși
  • 1 ouîntreg
  • 3 albușuri
  • 25ml apă
  • esență de lămâiesau coajă de lămâie bio, răzuită
Pentru întins aluatul
Pentru decor
Etape
  1. Vom pune într-un bol oul întreg cu albușurile, apa și esența de lămâie sau coajă de lămâie răzuită. Asta numai în cazul în care aveți în casă lămâi netratate. Dacă nu, e foarte bună și esența de lămâie sau oricare altă esență preferată de voi.
  2. Adăugăm cele 90g de mix Szafi Reform pentru gogoși și începem să amestecăm, la început doar cu paletele, fără a porni mixerul. Mixul Szafi este o făină foarte fină și s-ar putea să ne trezim cu jumătate din ea afară, dacă dăm drumul prea repede la mixer.
  3. Mixul acesta pentru gogoși are deja adăugat îndulcitor eritrit, iar în cazul acesta nu a mai fost nevoie să folosesc îndulcitor Green Sugar. Am impresia că se simțea neglijat acolo pe raft.
  4. Lăsăm aluatul format să se odihnească pentru o jumătate de oră. Între timp ne putem gândi la un sos pentru gogoși și pregătim o tigaie cu ulei de cocos.
  5. Presărăm puțină făină de bambus (ne ajută să nu se lipească) și întindem aluatul cu făcălețul. Cu un pahar de sticlă tăiem 2 gogoși și repetăm până rămânem fără aluat. Am folosit un pahar cu diametrul de aprox 7 cm și mi-au ieșit exact 5 gogoși, ca și în indicațiile de pe pachet.
  6. Apăsăm ușor cu degetul la mijlocul fiecărei gogoși.
  7. Prăjim ușor gogoșile în uleiul de cocos încins, cu capacul pus în timp ce se prăjesc pe prima parte, apoi întoarcem gogoșile și le mai lăsăm 2 minute la prăjit, fără capac.
  8. Eu am topit ciocolata Sweet&Safe cu zmeură (preferata mea de la ei). Iar pe unele din gogoși am pus și fulgi de migdale și fructe de pădure din stocul de la congelator.
  9. Am scufundat apoi gogoșile în ciocolata topită și la unele am pus deasupra ce am mai găsit prin casă, fulgi de migdale și fructe de pădure.
  10. Nu mi-a venit să cred cât au ieșit de pufoase. Poftă bună!
Notitele retetei

Informații nutriționale (gogoașă simplă)

Valoare energetică: 71 kcal

Proteine: 3.3g

Grăsimi: 6g

Carbohidrați: 0.4g

Trimite unui prieten