Cupcakes low-carb cu unt de arahide și ciocolată

2017-08-09
Average Member Rating

(0 / 5)

0 5 0
Rate this recipe

0 people rated this recipe

În ultimele zile m-am tot jucat prin bucătărie încercând să găsesc noi rețete low-carb, de savurat fără griji. Pentru că alimentația low carb presupune să se renunțe la zahărul rafinat, nu și la dulcele natural, nu-i așa?

Și ca de obicei, pentru că avem multe lucruri de făcut, caut să scurtez cât mai mult timpul petrecut în bucătărie. Inspirație pentru rețetă: All day I dream about food.

Recomand să se servească reci, sunt cele mai bune. În zilele toride poți să le servești direct de la congelator, ca pe o înghețată gustoasă și low-carb. Deoarece sunt foarte sațioase, îți vor ajunge pentru mai multe zile. Poți să le păstrezi la rece până la o săptămână. Îți recomand să consumi una sau 2 pe zi, ca și desert.

Răsfăț fără zahăr!

Imprima reteta
Cupcakes low-carb cu unt de arahide și ciocolată
Prajiturele delicioase pentru dieta low-carb, cu unt de arahide și ciocolată neagră
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Categorie Desert
Specific Low-carb
Prep Time 20 minute
Passive Time 20 minute
Servings
bucăți
Ingredients
  • o ceașcă unt de arahide cremos
  • 1/4 ceașcă unt 82%
  • 1/2 ceașcă unt de cacao
  • 1/3 ceașcă eritritol
  • o linguriță esență de vanilie
  • 100 g ciocolată neagră
Categorie Desert
Specific Low-carb
Prep Time 20 minute
Passive Time 20 minute
Servings
bucăți
Ingredients
  • o ceașcă unt de arahide cremos
  • 1/4 ceașcă unt 82%
  • 1/2 ceașcă unt de cacao
  • 1/3 ceașcă eritritol
  • o linguriță esență de vanilie
  • 100 g ciocolată neagră
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. Pregătește o tavă cu hârtii tip brioșe. Vor ieși aproximativ 12-15 bucăți.
  2. Într-o cratiță la foc mic pune pe rând toate cele 3 tipuri de unt, începând cu cel de arahide. Amestecă încontinuu.
  3. Când s-au topit și s-a format un amestec uniform, adaugă eritritolul și esența de vanilie.
  4. Toarnă amestecul în hârtiile pentru brioșe, cât să umpli cam jumătate din volumul lor.
  5. Pune-le la frigider pentru o oră sau la congelator pentru 10 minute.
  6. Scoate cupcakes-urile de la rece și toarnă ciocolata topită deasupra într-un strat subțire.
  7. Pune-le din nou la frigider pentru cel puțin 10 minute până se întărește ciocolata.
Recipe Notes

Informații nutriționale/1 cupcakes

  • energie 148 kcal
  • glucide 2g
  • lipide 15g
  • proteine 2g
Share this Recipe

Comments (4)

  1. posted by Paula on June 10, 2018

    Wooow…cred ca sunt super delicioase. Voi incerca reteta…pare easy de preparat 😉

      Reply
    • posted by Denisa on July 2, 2018

      Paula, ma bucur sa te vad aici >:D< oh da, ti le recomand! sunt delicioase si foarte usor de preparat.

        Reply
  2. posted by Maria on November 11, 2018

    Buna ziua,
    cat inseamna o ceasca?
    Gramajul este foarte vag, ‘o ceasca’ poate sa fie mai mare sau micuta.

    Va referiti la una standard de 250 ml?
    Vreau sa incerc reteta asta si nu as vrea sa le pun gresit si sa arunc apoi ingredientele.
    Multumesc!

      Reply
    • posted by Denisa on November 11, 2018

      Buna ziua,
      Desigur, ceasca pe care am folosit-o este una stardard de 250 de ml, nici mai mare, nici mai mica.
      Dupa parerea mea, este o reteta foarte simpla si nu consider ca este necesara cantarirea exacta a ingredientelor ca si la alte retete, ci aici se pot masura mai simplu cu ajutorul unei cesti clasice. Va multumesc pentru atentionare, poate se mai intrebau si alte persoane. Sper sa va placa cupcakes-urile, eu am fost incantata de ele.

        Reply

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.