Bomboane Rafaello facute in casa

2017-10-15
Average Member Rating

(5 / 5)

5 5 2
Rate this recipe

2 people rated this recipe

Pentru că îmi plac deserturile rapide dar și pentru că am achiziționat de curând o râșniță pentru nuci, m-am gândit la un desert cu pastă de migale (se găsește și în comerț). Și când este vorba de migdale, ce poate să îți vină mai repede în gând decât delicioasele bomboane Rafaello?

Vestea bună este că această variantă de Rafaello nu conține deloc zahăr, așa că putem să ne răsfățăm în voie. Și ne ia puțin timp să îl preparăm.

Imprima reteta
Bomboane Rafaello
Un desert gustos și sărac în carbohidrați, gata în 10 minute.
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Categorie Desert
Prep Time 10 de minute
Servings
bomboane
Ingredients
Categorie Desert
Prep Time 10 de minute
Servings
bomboane
Ingredients
Votes: 0
Rating: 0
You:
Rate this recipe!
Instructions
  1. După ce au stat la înmuiat aproximativ o oră, migdalele se decojesc foarte ușor folosindu-ne doar de degete (fără unghii).
  2. Se pun deoparte aprox 12-15 bucăți, iar restul se pasează într-o râșniță pentru nuci sau un blender puternic până ce se obține o pastă. Deoarece râșnița mea nu este foarte mare, am pus migdalele în 2 ture, pentru a mă asigura că iese bine pasta.
  3. Pasta de migdale obținută se amestecă bine cu uleiul de cocos, eritritul și nuca de cocos, pe urmă se lasă la frigider pentru 10 minute.
  4. Se scoate de la frigider și se rulează în palmă câte o bomboană cu o migdală la mijloc. Pe urmă se dau prin cocos și se lasă la frigider pentru alte 10 minute, după care sunt gata de servire.
  5. Se păstrează la frigider, dacă este cazul 🙂 .
Share this Recipe

Comments (4)

  1. posted by Diana on April 6, 2018

    Se poate folosi faina de migdale sau de cocos in loc de pasta de migdale?

      Reply
    • posted by Denisa on April 7, 2018

      Buna, Diana. Asta e o intrebare foarte interesanta. Nu m-am gandit pana acum si nici nu am incercat sa fac cu faina de migdale, insa ne-ar scuti de partea cu hidratatul si macinatul migdalelor. Intuitiv sunt tentata sa spun ca ar merge, tinand cont de faptul ca prin macinatul migdalelor obtii prima data o faina si pe urma daca continui sa o mixezi se elibereaza uleiurile continute si rezulta pasta de migdale. Daca vrei sa scapi de partea asta cu facutul pastei de migdale iti recomand sa alegi o faina din migdale fara coaja, care sa nu fie prea uscata. Nu pot sa imi dau seama exact cum va fi textura, insa daca vrei sa experimentezi toata treaba este sa amesteci bine faina de migdale cu uleiul de cocos, astfel incat sa iti iasa o pasta cremoasa si daca e nevoie, poate nu ar strica sa adaugi o lingura de ulei de cocos in plus. Spor la preparare si astept cu nerabdare sa aud parerea ta despre cum a iesit! 🙂

        Reply
  2. posted by Loredana on September 5, 2018

    Salut ^_^
    Oare ce rasnita folosesti?

      Reply
    • posted by Denisa on October 23, 2018

      Salut si scuze de intarzierea cu care iti raspund! 🙂
      Am o rasnita obisnuita, luata din supermarket, de 220W. Pentru nucile hidratate merge destul de bine. Daca as folosi-o insa mai des, as alege una cu o putere mai mare.

        Reply

Adaugă un comentariu

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.