Ardei cu năut și brânză de capră
O rețetă delicioasă care se face foarte rapid. Bogată în proteine, este potrivită pentru acele zile în când dorești o alternativă la carne.
Portii Timp de preparare
1persoană 10minute
Timp de gatire
30minute
Portii Timp de preparare
1persoană 10minute
Timp de gatire
30minute
Ingrediente
  • 1/2ceașcă năutlăsat la înmuiat peste noapte
  • 2buc ardei grastăiat feliuțe
  • 1legătură mică pătrunjelde la care se taie tija
  • 1cubuleț untdacă e nevoie, se mai adăugă pe măsură ce se călesc legumele
  • 1/2ceașcă brânză de caprătăiată cubulețe
Etape
  1. Năutul, care a fost lăsat peste noapte la înmuiat, se pune la fiert pentru aproximativ 15 de minute. Pe urmă se ia de pe foc și se scurge de apă.
  2. Se pune ardeiul și pătrujelul, împreună cu untul la călit la foc mediu, pentru aproximativ 10 minute.
  3. Se adaugă și năutul și se mai lasă câteva minute. Dacă e nevoie se mai adaugă puțin unt.
  4. Înainte de a le lua de pe foc cu 1-2 minute se adaugă brânza de capră, atât cât să se topească puțin.
  5. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească și este gata de servit. Poftă bună!