Ardei cu naut si branza de capra

Rețeta asta a venit total pe neașteptate. Încercam să pun de un prânz cu ce aveam la momentul respectiv prin frigider, ingredientul de bază fiind năutul. Pe acesta îl pusesem deja cu o seară înainte la înmuiat. Până la urmă, m-am gândit să încerc cu brânzeturi și legume. A ieșit atât de bun, încât merită repetat.

Imprima reteta
Ardei cu năut și brânză de capră
O rețetă delicioasă care se face foarte rapid. Bogată în proteine, este potrivită pentru acele zile în când dorești o alternativă la carne.
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 30 minute
Portii
persoană
Ingrediente
  • 1/2 ceașcă năut lăsat la înmuiat peste noapte
  • 2 buc ardei gras tăiat feliuțe
  • 1 legătură mică pătrunjel de la care se taie tija
  • 1 cubuleț unt dacă e nevoie, se mai adăugă pe măsură ce se călesc legumele
  • 1/2 ceașcă brânză de capră tăiată cubulețe
Timp de preparare 10 minute
Timp de gatire 30 minute
Portii
persoană
Ingrediente
  • 1/2 ceașcă năut lăsat la înmuiat peste noapte
  • 2 buc ardei gras tăiat feliuțe
  • 1 legătură mică pătrunjel de la care se taie tija
  • 1 cubuleț unt dacă e nevoie, se mai adăugă pe măsură ce se călesc legumele
  • 1/2 ceașcă brânză de capră tăiată cubulețe
Etape
  1. Năutul, care a fost lăsat peste noapte la înmuiat, se pune la fiert pentru aproximativ 15 de minute. Pe urmă se ia de pe foc și se scurge de apă.
  2. Se pune ardeiul și pătrujelul, împreună cu untul la călit la foc mediu, pentru aproximativ 10 minute.
  3. Se adaugă și năutul și se mai lasă câteva minute. Dacă e nevoie se mai adaugă puțin unt.
  4. Înainte de a le lua de pe foc cu 1-2 minute se adaugă brânza de capră, atât cât să se topească puțin.
  5. Se ia de pe foc, se lasă să se răcească și este gata de servit. Poftă bună!
Partajeaza reteta

Save

Save

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (1 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Adaugă un comentariu