surse de vitamine Tag

Vitamina A este un compus solubil în grăsimi. Se găsește sub 2 forme, retinol și caroten. Prima este vitamina A ca atare, prezentă doar în alimentele de origine animală. A doua este provitamina A care se găsește în special în alimentele de origine vegetală. Marele avantaj al vitaminei A de origine animală este biodisponibilitatea crescută. Aceasta poate fi utilizată direct de către corp, spre deosebire de caroten care mai întâi trebuie transformat în vitamina A în organism. Acestea alimente sunt nu doar bogate în vitamina A, dar și foarte sănătoase, numai bune de adăugat în orice alimentație echilibrată.
Vitamina D este una aparte, deoarece se produce la nivelul pielii în timpul expunerii la soare. În plus, ca și orice vitamină poate fi procurată și din alimente, în special cele de orgine animală. Deficitul de vitamina D este însă destul de des întâlnit. O cauză este producția insuficientă la nivelul pielii datorită expunerii limitate la soare și a folosirii excesive de creme cu protecție solară. O altă cauză este alimentația modernă, deficitară în alimente care conțin această vitamină în mod natural. Iată câteva alimente care sunt printre cele mai bogate în vitamina D.
Iată cele mai importante lucruri despre vitamina A și ce trebuie de fapt să reții despre această vitamină.

Rolul ei

Îmbunătățește vederea, ajută la reînnoirea celulelor din epidermă (piele), asigură o reproducere normală, stimulează imunitatea organismului, activitate antitumorală, de detoxifiere și antioxidantă.