Ce spun manuscrisele din secolul XV despre bitterul suedez

Bitterul suedez este o tinctură obținută dintr-un amestec de plante, rețeta originală fiind inventată în secolul XV.

Proprietățile lui remarcabile erau bine consemnate în manuscrisele din acea vreme.

Astăzi cercetătorii se străduiesc să reproducă într-un mod cât mai fidel rețeta originală (1).

Această băutură tonifică și energizează organismul, putând fi folosită pentru foarte multe probleme de sănătate.

Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (2 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Beneficiile varzei Kale

Beneficiile varzei Kale

Ati consumat vreodata varza Kale? „Legenda” spune ca este alimentul preferat al milionarilor din Manhattan.

Si mai spune ca este una dintre cele mai valoroase verdeturi.

Face parte totodata din familia Brasicacee si este inrudita cu vegetale precum broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles.

Nutrientii continuti in varza Kale:

-energie: 49 kcal

-proteine: 4,28 g

-grasimi: 0.93 g

-carbohidrati: 8,75 g

-fibre: 3,6 g

Continutul de vitamine si minerale, comparativ cu alte verdeturi: Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (2 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Despre ceaiul verde

Despre ceaiul verde

Ceaiul verde provine din planta de ceai, Camelia Sinensis.  Este un ceai a cărui popularitate a crescut în ultimii ani. Foarte bogat în antioxidanți, te ajută în procesul de slăbire și să îți menții starea de sănătate.

Teina și cafeina din ceaiul verde

Teina este un aminoacid care se găsește în mod natural în ceai.  S-a constatat că această componentă a ceaiului determină relaxarea creierului fără să inducă somnolență (1).

Ceaiul verde conține însă și cafeină, care are efect excitant asupra creierului. Prin conținutul de aceste două substanțe, teina și cafeina, ceaiul verde consumat frecvent te poate ajuta în menținerea stării de vigilență, să te concentrezi mai bine și ameliorează efectele adverse provocate de excesul de cafea (2).

Conținutul de cafeină în ceaiul verde comparativ cu alte băuturi Read More
NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (1 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Despre catina si proprietatile sale

Despre catina si proprietatile sale

Catina (Hippophae rhamnoides) este un arbust cu larga raspandire datorita proprietatilor sale. Este cultivata in special in regiunile muntoase din China si Rusia.

In Romania catina creste in zona subcarpatica in mod spontan, insa poate fi cultivata si la altitudini mai mici.
Fructul de catina contine numeroase substante organice, fiind foarte bogat in vitamine, proteine, uleiuri, carbohidrati, precum si in minerale, in special potasiul si calciul.

Continutul de substante al fructului proaspat Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (1 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...