Salată de linte verde

Salată de linte verde

Acesta este un fel foarte gustos și rapid de a prepara lintea verde.

Lintea face parte din familia leguminoaselor. Este o sursă bună de proteine și minerale și are avantajul că este săracă în calorii.

Informații nutriționale

100 de grame de linte fiartă conține 116 calorii și ne asigură:
– 9 g de proteine
– 20 g de carbohidrați
– 8 g de fibre
– 0,4 g de grăsimi
– 10% din necesarul de potasiu
– 18% din necesarul de fier
– 10% din necesarul de B6
– 9% din necesarul de magneziu (1) Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (5 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Budinca de chia cu lapte de cocos si fructe

Budinca de chia cu lapte de cocos si fructe

Budinca din lapte de cocos si chia este o gustare foarte hranitoare si bogata in proteine, perfecta pentru micul dejun.

Laptele de cocos
  • obtinut din pulpa nucii de cocos
  • textura mai cremoasa decat laptele de vaca sau laptele de migdale
  • este foarte satios

Laptele de cocos este alcatuit din grasimi sanatoase care sunt folosite de catre ficat imediat pentru energie. Deci este mai putin probabil sa determine cresterea in greutate, atunci cand nu este consumat in exces (1).

Studiile sugereaza de asemenea ca grasimile din laptele de cocos pot ajuta la reducerea apetitului si a aportului caloric. De asemenea, pe termen scurt determina cresterea metabolismului si a consumului de energie (2).

Se pare ca un consum regulat si moderat este corelat cu reducerea greutatii corporale si a grasimii din jurul taliei (3). Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (5 voturi pana acum cu o medie de: 4,80 din 5)
Se încarcă...

Dejun Kollath cu iaurt si cacao

Dejun Kollath cu iaurt si cacao

Astazi discutam despre prepararea unui mic dejun foarte hranitor si delicios, inspirat de celebrul dejun Kollath.

Despre dejunul Kollath

Acest dejun a fost alcatuit de catre Werner Kollath, cercetator german care a activat in domeniul bacteriologiei si al nutritiei. Se considera ca a fost printre primii sustinatori ai conceptului de „whole food”, adica alimentele sa fie cat mai putin procesate si rafinate.

In ce consta?

Dejunul Kollath este alcatuit din grau integral macinat si fructe uscate. Graul se lasa la inmuiat in apa peste noapte, pentru a putea fi asimilat mai usor de catre organism fara preparare termica. In acest timp compozitia chimica a graului se schimba prin procesul de fermentare, imbunatatind compozitia nutritiva si digestibilitatea.

Fructele completeaza valoarea nutritiva si dau un gust placut. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (5 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...