Vinul rosu, protector al inimii?

Vinul rosu, protector al inimii?
Paradoxul francez

Dacă aruncăm o privire asupra modului de viață al francezilor și a stării lor de sănătate, vom fi puțin surprinși. În Franța se obișnuiește să se consume o cantitate mai mare de grăsimi saturate și de colesterol alimentar decât în alte țări. Și totuși în ciuda acestui fapt, incidența bolilor cardiovasculare în Franța este mult mai mică.

Comform Organizației Mondiale a Sănătății, cantitatea de grăsime saturată din dietă ar trebui să se situeze sub 10%. Alimentația francezului în medie conține mai mult de 15% grăsimi saturate. Conform teoriei, acest model de alimentație predispune la un risc crescut pentru bolile cardiovasculare. O întrebare care stă la baza paradoxului francez este ce îi protejează pe francezi de bolile cardiovasculare, în ciuda cantității mari de grăsimi saturate.

O ipoteză este efectul protector al consumului moderat de vin roșu, prin antioxidanții pe care îi conține (1). Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (2 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Beneficiile branzei de oaie

Beneficiile branzei de oaie

Cum se obtine branza de oaie

Branza este un produs lactat obtinut prin coagularea proteinelor din lapte, in special a celei numita cazeinei. Cheagul este cel care face de fapt coagularea. Se gaseste in stomacul viteilor, dar in prezent se folosesc si variante de cheag produse in laborator.

Exista mai multe tipuri de branza, bineinteles in functie de laptele folosit. Tipul de lapte folosit este foarte important pntru calitatea branzei obtinuta.

Laptele de oaie are o valoare nutritionala mare. Prin urmare si branza produsa din laptele de oaie este de o calitate nutritionala mare. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (4 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Alternative sanatoase la zahar

Alternative sanatoase la zahar

In ultima vreme suntem din ce in ce mai preocupati sa gasim variante naturale si sanatoase pentru a ne indulci preparatele preferate.

Cu foarte putine exceptii, indulcitorii naturali contin si ei o forma sau alta de zaharuri naturale.

Ceea ce ii deosebeste insa de zahar este faptul ca acestea se gasesc intr-o cantitate mai mica si ca vin la pachet cu alti nutrienti benefici pentru sanatate.

Prin contrast, zaharul clasic este bogat doar in calorii, insa nu contine deloc vitamine sau minerale. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (2 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Alimente bogate în proteine de origine vegetală

Alimente bogate în proteine de origine vegetală

Alimentele de origine vegetală conțin o cantitate variabilă de proteine, mai mică decât cele animale.

De aceea trebuie să le alegem cu grijă.

De regulă aceste alimente sunt bogate în carbohidrați și foarte sărace în grăsimi.

Excepție fac nucile, care au un conținut mai mare de grăsime. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (2 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Indulcitori naturali cu puține calorii (sau zero)

Indulcitori naturali cu puține calorii (sau zero)

Zaharul este probabil cel mai dăunator aliment pe care îl poți consuma. Nu conține nici un nutrient, prin urmare nu aduce niciun beneficiu organismului, doar calorii goale. Calorii pe care de cele mai multe ori corpul nici nu apucă să le consume, pentru că sunt transformate în grăsime.

Din aceasta cauză, consumul de zahăr este asociat cu creșterea în greutate, obezitatea, diabetul zaharat, carii dentare și boli ale ficatului (1).

Dar fiindcă suntem programați genetic să ne placă gustul dulce nu este ușor să îl eliminăm din alimentație.

Din fericire avem la îndemână câteva variante naturale de a ne îndulci alimentele la nevoie. Acestea nu numai că nu dăunează sănătății, dar conțin și substanțe nutritive. În plus, conțin mult mai puține calorii decât zahărul. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (3 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...