Concurs „Ce preferi, ceaiul negru sau ceaiul verde?”

Concurs „Ce preferi, ceaiul negru sau ceaiul verde?”

Dragii mei, am decis că este timpul potrivit pentru un concurs. Va fi primul concurs organizat aici pe Nutriblog și sunt sigură că va fi pe placul vostru.

Pentru că articolul despre ceaiul verde și negru este unul dintre cele mai citite de către voi am decis ca aceasta să fie și tema. Mai exact, aș dori să aud direct de la voi care este ceaiul vostru preferat, cel verde sau cel negru? Bineînțeles, puteți să îmi spuneți și de ce vă place sau de ce nu vă place. Asta doar dacă doriți.

Câștigătorul va primi un ceai ecologic, în conformitate cu dorința sa. Adică verde sau negru.

Alegerea câștigătorului o voi face în data de 24 mai cu ajutorul site-ul random.org. Iar premiul îl voi expedia cât mai repede prin poștă, pe teritoriul României.

Așadar, ce trebuie să faceți:
  1. Like la pagina de Facebook Nutriblog.
  2. Un scurt comentariu la postarea de pe Facebook, în care să îmi spuneți care ceai preferați, negru sau verde.
  3. Share pe Facebook la postarea unde ați lăsat comentariul.
Premiul: un ceai ecologic la alegere.

Vă astept să îmi spuneți care este alegerea voastră.

Mult succes!

 

Ps: eu le ador pe amândouă 🙂 .

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (5 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Ce este tapioca și la ce o putem folosi?

Ce este tapioca și la ce o putem folosi?

Așa arată perlele de tapioca, pe care le folosim noi la prepararea delicioasei budinci. Sub alte forme, mai găsim făină sau amidon de tapioca (1).

Despre tapioca

Tapioca este extrasă din rădăcina arbustului numit Cassava. Este o plantă specifică Americii de Sud, însă astăzi se cultivă în întreaga lume.

Rădăcinile acestui arbust sunt alcătuite predominant din amidon și apă. Conține puține fibre și proteine, iar grăsimile sunt aproape inexistente. Prin înmuiere în apă și uscare se formează o pastă. Aceasta poate fi uscată și transformată în făină de tapioca și mai departe, cu ajutorul căldurii în perle.

Rădăcina de Cassava, imediat după culegere arată în felul următor: Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (4 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Turmericul și proprietățile sale

Turmericul și proprietățile sale

Ce este turmericul?

Turmericul este o pudră galben-portocalie (sursă foto: (1)).

Este folosit ca și condiment la prepararea mâncărurilor asiatice, fiind un ingredient de bază al sosului curry. Tradițional, mai este folosit și ca și colorant alimentar natural. De aceea vă recomand să aveți grijă ce faceți cu pasta de turmeric. Eu m-am chinuit puțin să o scot de pe mobila din bucătărie :).

Se obține din rădăcina de turmeric, plantă înrudită cu ghimbirul. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (4 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Cele mai actuale mituri în nutriție

Cele mai actuale mituri în nutriție

Eu cred că nutriția este un domeniu fascinant. Este ceva care privește pe ab-soo-lut fiecare persoană. Nu cred că există cineva care să spună „sunt prea sănătos”, sau „mă simt prea bine”. Dar în același timp e și plină de contradicții și de zvonuri necomforme cu ceea ce spun studiile științifice recente. Iată câteva dintre cele mai răspândite mituri la ora actuală.

 

1.Grăsimile trebuiesc evitate

Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (7 voturi pana acum cu o medie de: 4,43 din 5)
Se încarcă...

Alimente bogate în fibre

Alimente bogate în fibre

Discutam în articolul anterior despre cât de importante sunt fibrele pentru a ne menține tractul digestiv sănătos și greutatea optimă, precum și pentru a ne ține departe de diverse boli.

Acum putem să aruncăm o privire asupra acelor alimente care conțin o cantitate mai mare de fibre și care merită introduse in dieta noastră. Și când spun dietă me refer la alimentație. În general, cele mai bogate în fibre sunt semințele și cerealele integrale, unele fructe și legume. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (5 voturi pana acum cu o medie de: 4,20 din 5)
Se încarcă...

Importanța fibrelor în alimentație

Importanța fibrelor în alimentație

Auzim des în ultima vreme despre alimente care conțin fibre și despre cât de importante sunt în alimentație. Dar întrebarea este ce sunt fibrele și de ce avem nevoie de ele? Chiar este necesar să ne asigurăm aportul zilnic de fibre? Hell to the yes 🙂

Ce sunt fibrele?

Așa-numitele fibre sunt un fel mai aparte de carbohidrați. Aparatul digestiv al omului nu deține enzimele necesare pentru a le putea digera. Prin urmare sunt digerate parțial și apoi eliminate prin scaun. Dar înainte să fie eliminate, fibrele exercită mai multe efecte pozitive în organism (1). Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (6 voturi pana acum cu o medie de: 4,50 din 5)
Se încarcă...