Despre vitamina K

Despre vitamina K

Exista 2 compusi cu activitatea biologica ai vitaminei K. Vitamina K1 naturala se numeste filoquinona si se gaseste in legumele verzi cu frunze. Vitamina K2, numita menaquinona reprezinta compusi sintetizati  de bacteriile intestinale. Compusii sintetici ai vitaminei K, ce pot fi metabolizati la filoquinona se numesc menadiol si menadiol diacetat.

Vitamina K este numita vitamina coagularii, deoarece are proprietati antihemoragice.

Necesarul de vitamina K

Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (4 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Ce sa mananci atunci cand esti mahmur

Ce sa mananci atunci cand esti mahmur

Mahmureala este acea stare neplacuta cauzata de excesul de alcool. Se manifesta prin dureri de cap, ameteli, greata, oboseala (1).

Exista unii factori care pot agrava aceasta stare. Printre acestia se numara lipsa de somn si fumatul. Si starea de sanatate si diferenta interindiviuala influenteaza cat de tare resimtim aceste simptome.

(2).

O masa luata inainte sa consumam alcool ii diminua efectele si ne ajuta sa il eliminam mai rapid din organism. Astfel alcoolul nu va putea face atatea ravagii in corpul nostru (3).

 

Odata aparute, simptomele mahmurelii pot fi reduse cu ajutorul unei bune hidratari si a unei alimentatii corespunzatoare.

Acest lucru se va realiza prin accelerarea metabolismului alcoolului  si prin scaderea producerii de prostaglandine (4).

 

1. Hidrateaza-te corespunzator

Alcoolul are actiune diuretica si prin urmare un aport de lichide este necesar pentru (re)hidratare.

Apa minerala grabeste metabolismul alcoolul si previne efectele toxice ale acestuia asupra ficatului (5).

Poti opta si pentru apa alcalina, cu pH-ul >8.

Este si mai eficienta decat apa clasica, pe de o parte pentru efectul de hidratare care diminua durerile de cap si pe de alta parte pentru ca pH-ul ei alcalin ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism (6).

 

Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (2 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Alimente bogate in proteine de origine animala

Alimente bogate in proteine de origine animala

Despre proteine stim faptul ca sustine activitatea fizica si ajuta recuperarea muschilor dupa efort.

O alimentatie bogata in proteine insa poate fi utila si in procesul de slabire prin cel putin 3 mecanisme:

-au indicele de satietate cel mai crescut, comparativ cu carbohidratii si lipidele, determinand scaderea aportului caloric si evitarea consumului de alimente intre mese;

-determina cresterea termogenezei, cu productie crescuta de caldura si consum mai mare de energie;

-permite mentinerea si in anumite conditii cresterea masei slabe (musculare) a corpului, determind indirect un consum mai mare de energie (1). Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (2 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Ciuperca Ganoderma

Ciuperca Ganoderma

Origine

Ganoderma Lucidum este o ciuperca medicinala cunoscuta in China cu numele de Lingzhi, iar in Japonia este numita Reishi.

Este folosita in tarile asiatice pentru proprietatile medicinale inca din antichitate.La vremea respectiva doar persoanele cu o stare economica foarte buna aveau acces la acest remediu pe care il numeau “ciuperca imortalitatii”. In prezent este foarte raspandit ca si nutraceutic. Termenul de nutraceutic este imprumutat din limba engleza (nutraceutical) si provine de la combinarea cuvintelor “nutritie si “farmaceutic”. Desemneaza acele alimente care pe langa hranire exercita efecte pozitive pentru sanatatea organismului. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (3 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Despre vitamina D

Despre vitamina D

Vitamina D face parte din categoria vitaminelor liposolubile si este totodata si hormon, deoarece in conditii adecvate are loc sinteza in organism in timpul expunerii la soare, iar necesarul din alimente apare doar atunci cand nu exista suficienta expunere la lumina. Actioneaza ca si hormon steroidian.

Provine din dehidrocolesterol si ergosterol. Dehidrocolesterolul este un sterol de origine animala care sub influenta radiatiilor UV se transforma in colecalciferol, denumit si vitamina D3. Ergosterolul provine din plante si formeaza, tot sub influenta radiatiilor UV, ergocalciferolul sau vitamina D2. Cele doua, D3 si D2 au aceeasi activitate vitaminica.

Necesar Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (4 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Necesarul de apa

Necesarul de apa

La nastere organismul uman este alcatuit din apa in proportie de 75-80%. Acest procent scade odata cu varsta si cu nivelul de tesut adipos. Adultul cu o greutate normala detine intre 60 si 70% apa, iar obezii au aproximativ 45-55% apa din greutatea corporala.

Dintre diferitele tesuturi ale corpului, cele active metabolic, reprezentate de muschi si viscere au cel mai mare continut de apa. Prin urmare sportivii au o cantitate mai mare de apa, aceasta scazand odata cu varsta datorita reducerii masei musculare.

Distributia apei in organism Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (2 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...