Diferența dintre zahărul natural și zahărul adăugat

Diferența dintre zahărul natural și zahărul adăugat

Dacă citim ingredientele unui aliment sunt șanse mari să dăm peste termeni precum: sirop de glucoză, fructoză, dextroză, zahăr din trestie, sirop de porumb și asa mai departe. Toate acestea sunt denumiri diferite pentru zahar.

Dar știm (nu-i așa?) că si fructele, legumele și laptele conțin zahar. Este vorba despre fructoză, galactoză, maltoză, zaharuri ce se regăsesc în mod natural în aceste alimente întregi.

Întrebarea care apare este: există vreo diferență între aceste forme diferite de zahăr? Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (5 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Combinații sănătoase care te ajută să slăbești

Combinații sănătoase care te ajută să slăbești
1. Lapte de migdale și vanilie

Laptele de migdale este o gustare foarte hrănitoare. Bogat în grăsimi sănătoase, te ajută să îți menții greutatea optimă.  Migdalele conțin și o cantitate mare de calciu, magneziu și potasiu (1).

Dacă reușești să îți faci timp pentru asta și să ți-l prepari acasă ar fi excelent. Pentru asta e nevoie să lași migdalele peste noapte la hidratat. În plus. ai nevoie de un blender, apă și tifon sau un săculeț pentru a strecura laptele proaspăt făcut.

Cu puțină vanilie pudră adăugată (atenție, nu esență!) și sare marină (dacă dorești) vei transforma laptele de migdale într-un adevărat deliciu.

De precizat faptul că laptele de migdale poate fi consumat de către persoanele cu intoleranță la lactoza. (2) Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (3 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Vinul rosu, protector al inimii?

Vinul rosu, protector al inimii?
Paradoxul francez

Dacă aruncăm o privire asupra modului de viață al francezilor și a stării lor de sănătate, vom fi puțin surprinși. În Franța se obișnuiește să se consume o cantitate mai mare de grăsimi saturate și de colesterol alimentar decât în alte țări. Și totuși în ciuda acestui fapt, incidența bolilor cardiovasculare în Franța este mult mai mică.

Comform Organizației Mondiale a Sănătății, cantitatea de grăsime saturată din dietă ar trebui să se situeze sub 10%. Alimentația francezului în medie conține mai mult de 15% grăsimi saturate. Conform teoriei, acest model de alimentație predispune la un risc crescut pentru bolile cardiovasculare. O întrebare care stă la baza paradoxului francez este ce îi protejează pe francezi de bolile cardiovasculare, în ciuda cantității mari de grăsimi saturate.

O ipoteză este efectul protector al consumului moderat de vin roșu, prin antioxidanții pe care îi conține (1). Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (5 voturi pana acum cu o medie de: 4,20 din 5)
Se încarcă...

Beneficiile branzei de oaie

Beneficiile branzei de oaie

Cum se obtine branza de oaie

Branza este un produs lactat obtinut prin coagularea proteinelor din lapte, in special a celei numita cazeinei. Cheagul este cel care face de fapt coagularea. Se gaseste in stomacul viteilor, dar in prezent se folosesc si variante de cheag produse in laborator.

Exista mai multe tipuri de branza, bineinteles in functie de laptele folosit. Tipul de lapte folosit este foarte important pntru calitatea branzei obtinuta.

Laptele de oaie are o valoare nutritionala mare. Prin urmare si branza produsa din laptele de oaie este de o calitate nutritionala mare. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (6 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Alternative sanatoase la zahar

Alternative sanatoase la zahar

In ultima vreme suntem din ce in ce mai preocupati sa gasim variante naturale si sanatoase pentru a ne indulci preparatele preferate.

Cu foarte putine exceptii, indulcitorii naturali contin si ei o forma sau alta de zaharuri naturale.

Ceea ce ii deosebeste insa de zahar este faptul ca acestea se gasesc intr-o cantitate mai mica si ca vin la pachet cu alti nutrienti benefici pentru sanatate.

Prin contrast, zaharul clasic este bogat doar in calorii, insa nu contine deloc vitamine sau minerale. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (5 voturi pana acum cu o medie de: 4,40 din 5)
Se încarcă...

Alimente bogate în proteine de origine vegetală

Alimente bogate în proteine de origine vegetală

Alimentele de origine vegetală conțin o cantitate variabilă de proteine, mai mică decât cele animale.

De aceea trebuie să le alegem cu grijă.

De regulă aceste alimente sunt bogate în carbohidrați și foarte sărace în grăsimi.

Excepție fac nucile, care au un conținut mai mare de grăsime. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (4 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...