Mahmureala este acea stare neplacuta cauzata de excesul de alcool. Se manifesta prin dureri de cap, ameteli, greata, oboseala (1).
Exista unii factori care pot agrava aceasta stare. Printre acestia se numara lipsa de somn si fumatul. Si starea de sanatate si diferenta interindiviuala influenteaza cat de tare resimtim aceste simptome (2).
O masa luata inainte sa consumam alcool ii diminua efectele si ne ajuta sa il eliminam mai rapid din organism. Astfel alcoolul nu va putea face atatea ravagii in corpul nostru (3).
Odata aparute, simptomele mahmurelii pot fi reduse cu ajutorul unei bune hidratari si a unei alimentatii corespunzatoare.
Acest lucru se va realiza prin accelerarea metabolismului alcoolului si prin scaderea producerii de prostaglandine (4).
1. Hidrateaza-te corespunzator
Alcoolul are actiune diuretica si prin urmare un aport de lichide este necesar pentru (re)hidratare.
Apa minerala grabeste metabolismul alcoolul si previne efectele toxice ale acestuia asupra ficatului (5).
Poti opta si pentru apa alcalina, cu pH-ul >8.
Este si mai eficienta decat apa clasica, pe de o parte pentru efectul de hidratare care diminua durerile de cap si pe de alta parte pentru ca pH-ul ei alcalin ajuta la eliminarea toxinelor acumulate in organism (6).