Piure de conopidă

Piure de conopidă

Trebuie să recunosc că nu eram deloc fană a conopidei. Astăzi însă mi-am făcut curaj și am gătit o variantă nouă de piure, inspirată de pe site-ul Retete LCHF. Este o alternativă excelentă la clasicul piure de cartofi, care nu este așa de prietenos cu silueta.

În plus, este o retetă ce se pretează excelent și la alimentația low carb, fiind foarte săracă în carbohidrați. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (2 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Ce este tapioca și la ce o putem folosi?

Ce este tapioca și la ce o putem folosi?

Așa arată perlele de tapioca, pe care le folosim noi la prepararea delicioasei budinci. Sub alte forme, mai găsim făină sau amidon de tapioca (1).

Despre tapioca

Tapioca este extrasă din rădăcina arbustului numit Cassava. Este o plantă specifică Americii de Sud, însă astăzi se cultivă în întreaga lume.

Rădăcinile acestui arbust sunt alcătuite predominant din amidon și apă. Conține puține fibre și proteine, iar grăsimile sunt aproape inexistente. Prin înmuiere în apă și uscare se formează o pastă. Aceasta poate fi uscată și transformată în făină de tapioca și mai departe, cu ajutorul căldurii în perle.

Rădăcina de Cassava, imediat după culegere arată în felul următor: Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (2 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Budincă de mei cu goji (fără gluten)

Budincă de mei cu goji (fără gluten)

Budinca de mei cu goji este o gustare delicioasă și nutritivă. Fiindcă este destul de sațioasă, o putem servi oricând și în loc de cină.

Meiul:

  • sursă de magneziu
  • nu conține gluten
  • bogat în complexul de vitamine B

Goji:

  • superaliment
  • bogat în antioxidanți

 

Ingrediente: Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (1 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...