Cum consumăm scorțișoara Cassia

Cum consumăm scorțișoara Cassia

Așa cum probabil știi, există 2 varietăți de scorțișoară.

Una provine din Sri Lanka și este denumită scorțișoara de Ceylon (Cinnamomum Zeylanicum sau Cinnamomum Verum) și este considerată de către multe persoane „adevărata scorțișoară”.

Celălalt tip de scorțișoară, Cassia (Cinnamomum Cassia sau Cinnamomum aromaticum) este scorțișoara comună. Provine din China și este cea care se găsește de regulă în supermarketuri. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (1 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Scorțișoara Ceylon și proprietățile sale

Scorțișoara Ceylon și proprietățile sale

A spus cineva scorțișoară? 🙂

Avem 2 tipuri de scorțișoară, Ceylon și Cassia

Dacă ai fost curios să verifici de unde provine scorțișoara pe care o cumperi, cu siguranță ai observat un lucru interesant. Și anume că există 2 mari varietăți de scorțișoară, una chinezească și una din Sri Lanka. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (2 voturi pana acum cu o medie de: 4,50 din 5)
Se încarcă...

Beneficii dovedite ale uleiului de cocos

Beneficii dovedite ale uleiului de cocos

Uleiul de cocos este ingredientul minune care în ultimii ani este nelipsit din multe bucătării. Acesta este alcătuit din grăsimi saturate, la fel ca și untul sau uleiul de palmier. Ne dăm seama de acest lucru și prin prisma faptului că este solid la temperatura camerei. În general, grăsimile saturate sunt solide la temperatura camerei și devin lichide odată ce sunt încălzite.

În trecut se recomanda să nu fie folosit des la gătit, tocmai din cauza acestor grăsimi saturate pe care le conține. Aceasta până ce mai multe studii au arătat faptul că oamenii care consumă des ulei de cocos au o stare de sănătate foarte bună. S-a dovedit astfel de-a lungul timpului că includerea uleiul de cocos în alimentație îți aduce beneficii importante, pentru care merită să îl consumi zilnic. Toate dovedite prin studii. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (1 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Turmericul și proprietățile sale

Turmericul și proprietățile sale

Ce este turmericul?

Turmericul este o pudră galben-portocalie (sursă foto: (1)).

Este folosit ca și condiment la prepararea mâncărurilor asiatice, fiind un ingredient de bază al sosului curry. Tradițional, mai este folosit și ca și colorant alimentar natural. De aceea vă recomand să aveți grijă ce faceți cu pasta de turmeric. Eu m-am chinuit puțin să o scot de pe mobila din bucătărie :).

Se obține din rădăcina de turmeric, plantă înrudită cu ghimbirul. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (2 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...

Importanța fibrelor în alimentație

Importanța fibrelor în alimentație

Auzim des în ultima vreme despre alimente care conțin fibre și despre cât de importante sunt în alimentație. Dar întrebarea este ce sunt fibrele și de ce avem nevoie de ele? Chiar este necesar să ne asigurăm aportul zilnic de fibre? Hell to the yes 🙂

Ce sunt fibrele?

Așa-numitele fibre sunt un fel mai aparte de carbohidrați. Aparatul digestiv al omului nu deține enzimele necesare pentru a le putea digera. Prin urmare sunt digerate parțial și apoi eliminate prin scaun. Dar înainte să fie eliminate, fibrele exercită mai multe efecte pozitive în organism (1). Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (3 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...