Ce este constipația cronică?

Ce este constipația cronică?

Constipația este o afecțiune gastro-intestinală des întâlnită în rândul populației. Conform unui raport, poate afecta până la 27% din populație (1).

Această afecțiune presupune o frecvență redusă a scaunelor (mai puțin de 3 scaune în decursul unei săptămâni), datorită evacuării dificile a materiilor fecale, cu modificarea consistenței scaunelor și senzația de evacuare incompletă.

Poate afecta persoane de orice vârstă, sex sau etnie. Totuşi, statisticile arată că aceasta este mai des întâlnită în cazul femeilor, al persoanelor în vârstă și al celor care suferă de diferite afecțiuni și necesită îngrijiri.

În funcție de durata simptomelor, constipația poate să fie acută (ocazională) sau cronică.

Vorbim despre constipație cronică atunci când există mai puțin de 3 scaune pe săptămână pentru o perioadă mai lungă de 3 luni (2). Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (Fii primul care voteaza articolul)
Se încarcă...

Semințele de in: calorii și beneficii

Semințele de in: calorii și beneficii

Cu siguranță ai auzit despre semințele de in. Au devenit din ce în ce mai populare în ultimii ani. Și pe bună dreptate. Într-o cantitate mică de semințe de in se găsesc o grămadă de nutrienți benefici. Haideți să vedem ce este atât de special la aceste semințe. Read More

NedocumentatSlabMediuBunFoarte bun! (4 voturi pana acum cu o medie de: 5,00 din 5)
Se încarcă...